Fra underskud til overskud: Odenseansk indeklimavirksomhed har vendt skuden

Jørgen Leivsgaard Christensen tiltrådte i 2017 som administrerende direktør i GK Danmark. PR-foto

Fra underskud til overskud: Odenseansk indeklimavirksomhed har vendt skuden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GK Danmarks store underskud i 2017 blev vendt til et lille overskud på driften i 2018. En ny administrerende direktør med en ny forretningsstrategi har gjort sin virkning.

I november 2017 tiltrådte Jørgen Leivsgaard Christensen som ny administrerende direktør i GK Danmark. Han måtte lukke regnskabet for 2017 med et underskud på 52 millioner kroner og dermed starte fra et sted, hvor det nærmest kun kunne gå fremad.

Det er gået godt, for med en ny administrerende direktør og en ny forretningsstrategi har GK Danmark formået at skabe et overskud på en million kroner på driften i 2018. Det samlede regnskabsresultat foreligger endnu ikke.

GK Danmark hed tidligere Ventilationsgruppen og hører under GK Gruppen, som er en af Skandinaviens indeklimakoncerner. Firmaet arbejder primært med VVS og ventilation til både nybyggeri og eksisterende byggeri. I afdelingen i Odense sidder der cirka 30 funktionærer.

Styrer risikoen bedre

Den nye forretningsstrategi, som Jørgen Leivsgaard Christensen har indført, er et risikoorienteret system, der fokuserer på risikohåndtering og risikostyring.

- Vi arbejder i en verden, hvor marginalerne er små, og der er kæmpe risiko ved at arbejde med entrepriseforretning. Derfor bliver vi nødt til at have kontrol over vores virksomhed, siger direktøren og fortsætter:

- Vi har forsøgt at koncentrere os mere om markedet. Det betyder, at vi er mere selektive på markedet - altså vi vælger de kunder og de opgaver, som passer ind i firmaets dna. Vi tilbyder ikke at lave ting, vi ikke ved noget om, modsat mange andre i entreprenørbranchen, der tager imod alle typer af opgaver.

Fortsætter, hvor de slap

Det positive driftsresultat fra GK Danmark glæder den administrerende direktør, der især er stolt over den måde, medarbejderne har tacklet udviklingen på.

- Jeg har været i branchen i mange år, så jeg kunne sige, at det bare er arbejde, men jeg er selvfølgelig glad og stolt over, at det lykkedes. Men jeg er selvfølgelig mest stolt på medarbejdernes vegne - at de har fulgt med i den meget store forandringsproces. Der er sket rigtig meget det seneste år.

Selv om der er lagt en ny forretningsstrategi, betyder det ikke, at GK Danmark kan hvile på laurbærrene. Jørgen Leivsgaard Christensen håber, at firmaet kan gå ud af 2019 med et resultatet på omkring fem millioner kroner - og gerne mere.

- I 2019 skal vi fortsætte, hvor vi slap. Vi skal blive endnu bedre til det, vi var gode til i 2018. Og det skulle gerne skabe en endnu bedre forretning og indtjening.

- Vi skal forsøge at indtræde tidligere i værdikæden. Vi skal starte med at bygge byggerier for derefter at aflevere dem til service, og sørge for at få et langt samarbejde med vores kunder, indtil de igen skal bygge huset om forfra, så vi kan være med i hele cyklussen, lyder det fra den administrerende direktør.

Fra underskud til overskud: Odenseansk indeklimavirksomhed har vendt skuden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce