Fra håndværk til industri


Fra håndværk til industri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STM eller Simmerbølle Tømrer- og Maskinsnedkeri.

Sådan hed den forretning, Henning Eriksens far Alex etablerede i 1942. I 1972 overtog sønnen virksomheden, som da beskæftigede seks-ti mand afhængigt af årstid og lokale byggeopgaver, for dengang var forretningen en blandet landhandel.

- Det var mest tale om udebyggeri kombineret med en smule værkstedsarbejde, siger Henning Eriksen, 57 år, som straks efter overtagelsen supplerede de lokale opgaver med en produktion af elementer til husbyggeri også andre steder i landet.

De første egentlige vinduesfabrikker var blevet etableret i Danmark midt i 1960erne, og med købet allerede i 1973 af et anlæg til vakuumimprægnering af træ blev det hurtigt den vej, STM slog ind på.

Generationsskifte

I dag er industrialiseringen slået helt igennem, men det sker i Simmerbølle med respekt for gamle håndværksmæssige færdigheder og dyder, og derfor er det heller ikke nogen tilfældighed, at Anette og Henning Eriksens to sønner Henrik og Jesper begge har en snedkeruddannelse bag sig, før de overtog ansvaret for henholdsvis virksomhedens produktion og it for få år siden.

Det er begyndelsen på et generationsskifte, som allerede på bestyrelsesplan blev gennemført i 2002, da der blev dannet en professionel bestyrelse med Bent Erik Krogh Jensen som formand.

STM Vinduer A/S er efter Vestas den største arbejdsplads på Langeland og blandt de 10 største producenter af facadevinduer og udendørs døre i Danmark. Virksomheden er i dag spredt på tre adresser med et lager i Damixas gamle bygninger i Skrøbelev og med en monteringsafdeling på Havnen i Rudkøbing.

Den egentlige produktion finder sted i Simmerbølle, hvor selskabet har tilstrækkeligt jord til en eventuel fortsat udvidelse.

Fra håndværk til industri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce