Facebook har nu slået 14 stillinger op i forbindelse med rekrutteringen til det nye datacenter i Odense. Efter planen vil datacentret give job til omkring 150 mennesker udover de mange job, der er skabt i forbindelse med selve byggeriet.

Byggeriet af Facebooks nye datecenter i Tietgenbyen i Odense skrider frem efter tidsplanen og ser dermed ud til at stå færdig i 2020. Og allerede nu er Facebook begyndt at søge ansatte til selve driften af datacentret, der formentligt vil ende med 150 stillinger.

Facebook slog allerede for et års tid siden de første tre stillinger op og nu er antallet af jobopslag nået op på 14 stillinger.

Det skriver Berlingske Business.

Facebook søger blandt andet en bygningschef, ingeniører og andre specialister og ifølge Facebooks PR-afdeling lægger man vægt på at finde arbejdskraften lokalt.

"Når vi kigger på andre Facebook-datacentre, investerer vi på lang sigt typisk hundrede af millioner dollars i hvert projekt, hvilket til gengæld giver tusinde af konstruktions-jobs og snesevis af langsigtede driftsjob. Vi finder arbejdskraft og materialer lokalt, hvor vi kan, og bidrager til det lokale samfund", skriver Facebook PR Danmark i en kommentar til Berlingske Business.

Find opslag på Facebook

Fyens Stiftstidende kunne allerede i oktober 2016 løfte sløret for Facebooks planer for et datacenter i Odense og den 19. januar året efter blev det bekræftet, da den europæiske datacenterchef, Niall McEntegart, præsenterede planerne for centret.

Allerede på det tidspunkt lagde Niall McEntegart vægt på, at Danmark - og Odense - blandt andet var blevet valgt på grund af adgangen til kvalificeret arbejdskraft.

- Vi får brug for både højt- og lavtuddannede. Og det var også en af grundene til, at vi valgte Danmark og Odense - at der er adgang til dygtig arbejdskraft, lød det fra irske McEntegart.

Facebook har både slået de nye stillinger op på LinkedIn og Facebook. Der fremgår ikke nogen ansøgningsfrist til stillingsopslagene, der kan findes her.

  • Nyeng_Jonas_Ancher_(2015)_008

    Af:

    Når jeg er på arbejde, skriver jeg både langt og kort om menneskers meninger og liv og om magtmisbrug og udfordringerne i det samfund, vi alle er en del af. Når jeg ikke er på arbejde, lever jeg mit liv i Strib på Vestfyn med min kone og vores to børn. Hvis du har en historie, er du velkommen til at kontakte mig pr. mail eller telefon.