Foto er et folkekrav


Foto er et folkekrav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

CHIP-KORT: En ud af 20 kunder har taget det ny dankort i brug - og det volder ikke problemer
To franske hotdogs og dertil et par dåser cola. Entrepriseleder Peter Dahl henter sin frokost hos Statoil på Svendborgvej i Odense, inden han kører tilbage i tjenesten for byggefirmaet Per Aarsleff.

Silkeborgenseren har endnu ikke aktiveret sit nye dankort med chip. Det kom med posten fredag, og han havde helst set, at bankerne tog de ny kort tilbage og sendte en anden version med billedlegitimation ud til kunderne. Den øvelse vil koste 100 millioner kroner og det halve til administration hvert år fremover, og det har finansrådet afvist.

- Bankerne går i små sko. Med de overskud de har, burde de have råd til at sætte et foto på. Jeg får ikke tårer i øjnene over deres beklagelser, siger Peter Dahl og henviser til Jyske Banks 925 millioner kroner fra hjembyen.

Samme holdning har han, når det gælder prisen på 50 øre for en dankort-transaktion - penge, der fra nytår i mange tilfælde skal betales af forbrugerne.

- Det er, som om de vil trække de sidste ører ud af folk. Jeg har ikke megen respekt for bankerne, konstaterer Peter Dahl.

Lidt langsommere

Omme bag disken har ekspedienterne Agnete Jørgensen og Jane Jensen endnu kun mødt få kunder med chipkort. En ud af 20 har taget det nye kort i brug, lyder vurderingen fra stationsleder Helle Schøn Nielsen, og kortene giver ikke problemer.

- Det ny dankort er tre-fire sekunder langsommere end det gamle, fordi chippen skal kontrolleres, og så skal det sidde i terminalen hele vejen igennem. Men det fungerer fint, siger Helle Schøn Nielsen.

Stationslederen har fået information om chipkortet fra den norskejede kæde af benzinstationer, men hun mener ikke, at bankerne har klædt kunderne tilstrækkeligt på med information i brevet, der følger med det ny kort.

Statoil-kæden har desuden oplevet problemer med kunder, som ikke har været i stand til at benytte deres ny kort, fordi de pågældendes banker ikke var koblet ordentligt op med PBS.

Glemmer koden

Det har hverken Helle Schøn Nielsen eller stationsleder hos Statoil på Nyborgvej, Henning Trab, oplevet.

Henning Trab så gerne, at kortet blev forsynet med foto. Han er netop vendt hjem fra fire ugers ferie i Californien og Florida, og her kunne han ikke bruge sit ny dankort uden samtidig at vise sit kørekort med billedlegitimation.

- Sikkerheden med en chip på dankortet er bedre, men det ville være rart med et foto, så man ikke skal stå med et kørekort i udlandet, siger stationslederen.

Også på Nyborgvej er antallet at transaktioner med de ny dankort begrænset. Og hvis der har været problemer, så har kunden og ikke kortet været årsagen, fordi tastaturerne på de ny dankort-terminaler er vendt om.

- Ofte husker kunden ikke tal-koden, men blot hvordan man taster den på terminalen, siger Henning Trab.

På disken ligger en kopi af det gamle tastatur, så usikre kunder kan prøve sig frem, og på Henning Trabs anden benzinstation i Nr. Lyndelse har han en lommeregner med gammeldags tastatur, som de glemsomme kan træne fingrene på.

- Mange husker koden efter to-tre forsøg, siger stationslederen.

Foto er et folkekrav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce