Fortsat o.k. at strejke


Fortsat o.k. at strejke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lettelse i fagbevægelsen over at dansk lov nu skal sikre fagforeningers ret til at strejke. EU-dom har ellers givet flere sved på panden.

Nu kan fagforeninger fortsat strejke mod arbejdsgivere og kræve pension, feriepenge og pension til udlændinge, der arbejder i Danmark. Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) er klar til at ændre dansk lovgivning i kølvandet på speget dom fra EU's domstol, og det glæder Gunde Odgaard, sekretariatschef i BAT-kartellet.

Den såkaldte Vaxholm- eller Lavaldom gav den svenske fagbevægelse en ordentlig lussing, og dommen ville også svække danske fagforeninger, vurderer Gunde Odgaard.

- Med den dom kunne vi ikke stille krav til udenlandske arbejdsgivere om flere ting, der ellers er en del af overenskomsterne. Derfor er det glædeligt, at ministeren nu er klar til at ændre de danske regler. Jeg håber, at politikerne hurtigt får gennemført det, så danske og udenlandske virksomheder er stillet helt lige, siger Gunde Odgaard.

Claus Hjort Frederiksen er klar til at ændre de danske regler. Det sker efter anbefalinger fra et udvalg, der har gransket EU-dommen fra 18. december 2007.

Fortsat o.k. at strejke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce