Fortæl, hvad I tjener

Mærsk Mc-Kinney Møller ankom alene til generalforsamlingen men satte sig senere sammen med sin datter, Kirsten Olufsen
Foto: Tariq Mikkel Khan/POLFOTO

Fortæl, hvad I tjener

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

A.P. Møller-Mærsk har ikke i sinde at udpensle, hvad enkelte bestyrelsesmedlemmer og ledelsen får i løn.

Der er grænser for åbenheden hos Danmarks største virksomhed A.P. Møller-Mærsk. Virksomheden har over en årrække åbnet sluserne for informationer om selskabet på vid gab, men når det gælder hvem, der aflønnes med hvad i bestyrelse og direktion går gardinet ned. Det måtte Dansk Aktionærforening sande, da foreningens repræsentant Frede Lund på generalforsamlingen i A.P. Møller-Mærsk efterlyste mere konkrete tal på ledelsens aflønning og dermed følge corporate governance.

- Det er der stor fokus på i øjeblikket, og det vil være mere retvisende, sagde aktionærforeningens repræsentant Frede Lund.

De 12 bestyrelsesmedlemmer får tilsammen 16 millioner om året, mens direktionen på i alt syv direktører får 111 millioner kroner tilsammen.

Bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen anerkender, at corporate governance anbefaler, at man offentliggør den individuelle løn, men han mener, at A.P. Møller-Mærsk følger principperne, i og med at selskabet forklarer, hvorfor det ikke følger alle anbefalinger.

- Det, der reelt er interessant for en aktionær, er, om de samlede omkostninger til ledelsens vederlag og løn er i orden i forhold til virksomhedens størrelse. Det er vores holdning til det her, sagde Michael Pram Rasmussen.

Fortæl, hvad I tjener

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce