Forskerspirer fik tredjeplads

Kathe Nielsen, Anna Groth, Sofie Falther og Alberte Nissen fra Svendborg Gymnasium er blevet nummer tre i en landsdækkende forskerkonkurrence.
Foto: Jørgen Outzen

Forskerspirer fik tredjeplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire piger fra Svendborg Gymnasium fik bronze i opfinderkonkurrence.

Svendborg: Fire elever fra Svendborg Gymnasium fik en tredjeplads i opfinderkonkurrencen Science Cup.

Sofie Falther, Alberte Nissen, Anna Groth og Kathe Nielsen var med i konkurrencen med en simpel metode til at påvise, om der er kommet bedøvelsesmidler i øl.

De fire forskerspirer måtte dog se sig overgået af et hold fra Teknisk Gymnasium i Hillerød, som præsenterede en intelligent grilltang, som kan bedømme, hvor gennemstegt bøffen er.

På andenpladsen kom et hold fra Rosborg Gymnasium med en ”Crumble Collector”

Bag det futuristiske navn gemmer sig en beholder, som adskiller cornflakes-snuller fra hele cornflakes.

I Science Cup skal gymnasieeleverne bruge deres naturvidenskabelige faglighed til at opfinde løsninger på dagligdagens udfordringer. Det gælder om at kombinere høj faglighed med kreativitet og fantasi. Og alle finaleprojekterne levede op til de forudsætninger.

Rosende ord fra dommere

Dommerkomiteen havde mange rosende ord til konkurrencens høje niveau. En begejstring de delte med formanden for Ingeniørforeningen, Frida Frost.

- Vi har brug for unge mennesker, der har interesse for og lyst til at arbejde med innovative løsninger på teknologiske problemstillinger. De kommer til at spille den altafgørende rolle for Danmarks konkurrenceevne i fremtiden, siger hun.

Science Cup er arrangeret af Ingeniørforeningen, IDA, DI, Undervisningsministeriet og Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise.

Forskerspirer fik tredjeplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce