Forskere langvejs fra tilpasser sig godt


Forskere langvejs fra tilpasser sig godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udenlandske forskere fra fremmedartede lande tilpasser sig lige så godt til livet i Danmark som forskere fra vore nabolande.

Udenlandske forskere og akademikere fra for eksempel Kina, Mellemøsten og Indien tilpasser sig mindst lige så godt til livet på de danske universiteter som udenlandske forskere fra vores nabolande. Det viser en ny undersøgelse fra Handelshøjskolen, Aarhus Universitet.

- For eksempel kinesere og indere tilpasser sig mindst lige så godt som folk fra Europa. Faktisk tilpasser akademikere uden for Europa sig en lille smule bedre, selvom det ikke er signifikant. Det er altså ikke så vigtigt, om man kommer fra et land, der kulturelt minder om Danmark. Ens tilpasning og evne til at arbejde i et akademisk miljø er ikke afhængig af den kulturelle nærhed. Det går lidt mod de normale forventninger om, at jo mere kulturel forskellighed, der er, jo sværere er det at arbejde og tilpasse sig og skabe resultater, forklarer Jakob Lauring, lektor i tværkulturel ledelse på Handelshøjskolen, Aarhus Universitet.

Han står sammen med professor Jan Selmer bag undersøgelsen, der er den første af sin slags blandt akademikere.

Jakob Lauring vurderer, at for eksempel en kineser, der kommer til Danmark, er helt klar over, at han skal leve i en kultur, der er meget anderledes, mens for eksempel svenskere kan undervurdere forskellene mellem de to lande.

Forskere langvejs fra tilpasser sig godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce