Forsker: Lediges mobilitet er midlertidig


Forsker: Lediges mobilitet er midlertidig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ledige, der tager job uden for deres vante fag og hjemegn, vil rykke tilbage, når muligheden byder sig.

Selvom udsigten til at miste dagpengene har fået de ledige til at være mere omstillingsparate, så er der kun tale om en midlertidig tendens.

Det forudser professor og arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet.

Berlingske har været i kontakt med 38 af landets 94 jobcenterchefer, og størstedelen oplyser, at de ledige er blevet villige til at rejse længere og søge væk fra deres fagområde for at få job, efter halveringen af dagpengeperioden fik effekt ved nytår.

Flemming Ibsen ser den faldende kræsenhed som en naturlig konsekvens af den halverede dagpengeperiode.

- Du starter med at søge inden for dit eget område, men jo mere du nærmer dig udfaldsdatoen, jo mere desperat bliver du, og så begynder du at søge bredere geografisk eller uden for dit eget fag, forklarer arbejdsmarkedsforskeren.

Han understreger dog, at udviklingen ikke alene skyldes ændringen af systemet.

- Det hænger også sammen med, at vi er i en lavkonjunktur. Når økonomien bliver bedre, vil der være mange flere job at søge, og så vil du formentlig også kunne finde et job inden for dit fagområde.

- Mange steder vil jobbene komme igen, og så vil folk vende tilbage til deres gamle branche eller deres geografiske område, forudser Flemming Ibsen.

Han mener ikke, at den forøgede fleksibilitet fejer enhver diskussion om dagpengereformen af bordet.

- Det er ikke det samme, som at det lykkes for de ledige at få et job. Vi kan jo se, at der er masser af folk, der falder ud af dagpengesystemet, fordi de ikke er lykkedes med at få et job.

- Så kritikken af, at mange ryger ud i social deroute som følge af de strammere dagpengeregler, er stadigvæk relevant, pointerer forskeren.

Forsker: Lediges mobilitet er midlertidig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce