Forsker: LO-medlemmer vil redde jobbene


Forsker: LO-medlemmer vil redde jobbene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når LO-formand Harald Børsting dæmper forventningen til lønstigninger, rammer det plet i forhold til medlemmernes ønsker om at redde jobbene, vurderer forsker.

LO-formand Harald Børsting rykker inden lørdagens overenskomstforhandling fokus fra lønstigninger og over på øget jobtryghed. Og det passer fint med LO-medlemmernes holdning, vurderer arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen, Aalborg Universitet.

- LO-formanden afstemmer forventningerne i forhold til sit bagland. Jeg tror han rammer nøjagtig der, hvor medlemmerne er, siger Flemming Ibsen.

Harald Børsting siger til Berlingske Tidende fredag, at der i lyset af finanskrisen ikke er udsigt til lønfest. I stedet har han kig på østeuropæere, der undergraver overenskomster. Derudover skal det handle om kompetenceordninger, så afskedigede kan komme videre.

- Undersøgelser viser, at medlemmerne ikke forventer de store reallønsstigninger, siger Flemming Ibsen.

Han peger på, at man især inden for byggeri og transport har store problemer med såkaldt social dumping.

- Det hjælper ikke, at man forhandler en masse goder frem, hvis polakker på meget lave lønninger overtager ens job, forklarer Flemming Ibsen.

Arbejdsmarkedet er for alvor ramt af globaliseringen. Det gælder job, der sendes ud af landet, men også udlændinge fra især Østeuropa, der overtager opgaver i Danmark.

- Det er meget heldigt, at man nu, hvor der ikke er store midler til lønstigninger, kan arbejde med, hvordan man holder job på danske hænder, siger Flemming Ibsen.

Harald Børsting siger i interviewet, at han ikke har opgivet kravet om at medlemmerne skal bevare og udvikle reallønnen.

Parterne på industriområdet mødes lørdag til forhandling om overenskomsten. Fra arbejdsgiverside ønsker Hans Skov Christensen, administrerende direktør for Dansk Industri, ikke at kommentere udtalelserne fra LO-formanden.

Forsker: LO-medlemmer vil redde jobbene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce