EU indførte i 2004 regler, som siger, at flypassagerer har krav på erstatning, med mindre flyet forsinkes af dårligt vejr, strejke eller terror

Ifølge EU-reglerne har du krav på kompensation, så snart dit fly er mere end tre timer forsinket. Dog ikke hvis der er tale om vejrforhold eller strejke, som det er tilfældet i disse dage i Frankrig.

Er flyet over tre timer forsinket har man krav på 250 euro, hvis rejsen er under 1500 kilometer.

Er der tale om en rejse på mere end 3500 kilometer, stiger beløbet til 600 euro.

Men hvis der er tale om tekniske fejl har man som flypassager også retten på sin side - i hvert fald EU-retten, som har givet passagererne medhold ligesom altså både byretten og landsretten herhjemme.

Reglerne om kompensa tion træder i kraft, hvis du flyver til og fra lufthavne inden for EU, eller hvis du flyver fra lufthavne uden for EU til lufthavne inden for EU, så længe flyselskabet er et EU-luftfartselskab.

Hvis du beslutter dig for at kræve kompensation, kan du selv køre sagen eller lade et selskab som Flyhjælp, Flyforsinkelse eller Air Help stå for at gennemføre sagen.

De tager typisk et gebyr på 25 procent, men kun i tilfælde af, at de vinder sagen for dig.

Udover at du har krav på kompensation, har du krav på forplejning, hotelovernatning i tilfælde af at du bliver ombooket til en afgang næste dag, transport og hjælp til telefonopkald.

Bliv ombooket ved strejke

Hvis der er tale om strejke, som tilfældet er i Frankrig i disse dage, har man altså ikke krav på kompensation, men man har til gengæld krav på at blive ombooket til næste fly til destinationen.

Også hvis der er tale om et fly fra et andet selskab, oplyser direktør i selskabet Flyadvokat, Jennie Tost til DR.dk.

Ifølge Jennie Jost kan du også få refunderet din flybillet, hvis rejsen ikke længere tjener sit formål. For eksempel hvis din afrejse bliver udsat med to eller tre dage, og du kun skal være afsted i fire dage, siger hun ifølge DR.

  • Byline_

    Af:

Mere om emnet

Se alle
Flyforsinkelse giver elever sekscifret erstatning

Flyforsinkelse giver elever sekscifret erstatning

Fynsk brødrepar jubler: - Flyselskaber skal betale

Fynsk brødrepar jubler: - Flyselskaber skal betale

Fire fynboer bag flyhjælp.dk