Forligsmand går efter et samlet mæglingsforslag


Forligsmand går efter et samlet mæglingsforslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der vil gå endnu nogle dage, før det står klart, om overenskomstforhandlingerne på det private område vil ende i et samlet mæglingsforslag, eller om forligsmand Asbjørn Jensen må opgive at forlige parterne.

Asbjørn Jensen sagde sent søndag aften efter et møde med hovedorganisationerne LO og DA, at han forhandler videre for at få samlet de forlig sammen, som der kan bygges et mæglingsforslag op om.

- Vi vil forsøge at gøre det så hurtigt som muligt, men der vil gå nogle dage endnu, sagde Asbjørn Jensen.

Et af de større områder, som forligsmanden hentyder til, er overenskomsten for 22.000 slagteriarbejdere og ansatte i sukker, chokolade og tobaksindustrien mellem NNF og Dansk Industri. Disse forhandlinger fortsatte natten over i Forligsinstitutionen.

Efter en weekend med meget hektisk aktivitet i Forligsinstitutionen kunne forligsmanden søndag aften ikke øjne forlig på de resterende områder.

- Men jeg synes, det ville være urimeligt, hvis man ikke opnåede det på baggrund af alle de forlig, der er opnået med et nogenlunde ensartet resultat, sagde Asbjørn Jensen.

Overenskomsterne for 650.000 lønmodtagere på det private område udløb ved midnat natten til mandag, og LO varsler storkonflikt, som i givet fald vil kunne træde i kraft den 10. marts, men forligsmanden kan udsætte konflikten i to gange 14 dage. Over 75.000 lønmodtagere mangler fortsat at få fornyet overenskomsten, og LO begrunder sit træk med, at der skal lægges maksimalt pres på arbejdsgiverne. De har efter LO's opfattelse ikke været lige motiverede for at indgå nye overenskomster på "et rimeligt niveau".

- Vi er nu i en situation, hvor overenskomsterne udløber, uden at alle har mulighed for en reel og fri forhandling. Derfor har vi besluttet at varsle storkonflikt, så vi kan få lagt det nødvendige pres på arbejdsgiverne, siger Hans Jensen. LO-formanden håber, at der vil kunne nås et resultat om nye treårige overenskomster på de resterende områder i løbet af de 10 dage, der er til en eventuel konflikt.

Forligsmand går efter et samlet mæglingsforslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce