Forfejlet at kommuner skal drive erhvervspolitik


Forfejlet at kommuner skal drive erhvervspolitik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KRITIK: C.C. Nielsen og Jørgen Mads Clausen utilfredse med ny struktur
Det er forfejlet, at landets kommuner fremover skal skubbe bag på erhvervsudviklingen i Danmark.

Det mener Micro Matic-direktør C.C. Nielsen, der blandt andet er medlem af bestyrelsen i Vækstfonden og Syddansk Venture, der har adgang til en pengetank på 200 millioner kroner, som skal hjælpe højteknologiske og videntunge iværksættere på vej.

På Ernst & Youngs fynske udgave af Entrepreneur of The Year i går fremførte C.C. Nielsen atter engang sine forbehold over for en ny kommunalstruktur, hvor erhvervsfremme bliver et fælleskommunalt anliggende.

Alt kan ske

C.C. Nielsen har tidligere sammen med rektor Jens Oddershede, SDU, og Danfoss-direktør Jørgen Mads Clausen skrevet til regeringen for at sikre, at de fem nye regioner, som reformen af den nuværende kommunale struktur lægger op til, sikres værktøjer og økonomi til at forestå den erhvervsmæssige udvikling i de respektive regioner.

- Alt kan ske, når så mange kommuner skal blive enige. Derfor er det forfejlet at lægge erhvervsfremme i kommunerne. Det er både jeg og Jørgen Mads Clausen enige om, sagde C.C. Nielsen i sit indlæg, der handlede om vilkårene for vækstvirksomheder i Danmark.

Mentalitetsændring

Og de ser ikke for lyse ud, konkluderede C.C. Nielsen.

- Danmark er et af de lande, der sætter færrest nye virksomheder i gang. Kun 2-3 procent af de virksomheder, der etableres i Danmark, er vækstvirksomheder, og det vil skabe problemer. Hvis vi skal bevare vores velfærdssamfund, kræver det, at der skabes en vækst på mindst 900.000 kroner pr. medarbejder inden 2020. I øjeblikket er væksten på 500.000 kroner, sagde C.C. Nielsen.

Han mener desuden, at der er behov for en radikal mentalitetsændring, der gør op med misundelse og jantelov allerede fra folkeskoleniveau.

Og så er en sammenhængende regional innovationspolitik vigtig.

- Her er vi godt i gang i Syddanmark med Syddansk Innovation og Syddansk Venture. I efteråret vil vi desuden se en helt ny investeringsfond, der bygger på Vækstfonden og med kapital fra en række pensionskasser. Det er risikovillig kapital, der skal finansiere lovende vækstvirksomheder på et tidligt stade, sagde C.C. Nielsen.

Han medbragte selv et oplagt eksempel på, at det ikke er gode projekter, der mangler, nemlig virksomheden Spectromedic.

Odense-virksomheden har udviklet en mikroskopisk målesonde med fire sensorer, der kan anvendes under hjerte-operationer.

I dag får 16 procent af alle patienter, der hjerteopereres, følgesygdomme på grund af iltmangel i hjertet under operationen - to procent får alvorlige komplikationer.

Til trods for et stort potentiale i USA, skal der de kommende to-tre år findes 8-10 millioner kroner til udvikling, og inden for fire-syv år yderligere 40-50 millioner kroner til markedsføring og finansering på især det amerikanske marked, oplyste Calle Thøgersen, der står bag det lovende firma.

Forfejlet at kommuner skal drive erhvervspolitik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce