Fordel for mange at hæve efterlønnen

Søren skjøth har en fortid som bankmand - nu er han igen klar til at rådgive Stiftstidendes læsere om privatøkonomi.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Fordel for mange at hæve efterlønnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kan det betale sig for dig, at få efter­lønnen udbetalt næste år? Det spørgsmål kan privatrådgiver Søren Skjøth give svar på i et gratis økonomitjek

Politisk er der dækket op til, at danskerne i 2012 skattefrit kan få udbetalt deres efterlønsopsparing. For folk, der har betalt til ordningen siden 1999, er der tale om over 60.000 kroner lige ned i foret.

Men kan det betale sig?

Det er formentlig et af de hotte emner i mange fynske familier i øjeblikket, og Fyens Stiftstidende tilbyder nu et gratis økonomitjek hos den privatøkonomiske rådgiver Søren Skjøth fra rådgivningsfirmaet F10 Finans.

Han har nemlig regnet på tallene, og konklusionen er, at mange med fordel vil kunne få deres efterløns-opsparing udbetalt for at placere dem i en anden pensionsopsparing.

- For eksempel kan mange offentligt ansatte og funktionærer, som typisk har en relativ velpolstret pensionsopsparing, med fordel trække disse penge ud og i praksis lave deres egen efterlønsordning, siger han.

Opsparing modregnes

Med den efterlønsordning, der er lagt op til fra forligspartiernes side, vil pensionsopsparing nemlig blive modregnet i efterlønnen fra den dag, man går på efterløn.

- Der er ikke længere mulighed for at gå ”i flyverskjul” ved f.eks. at udsætte udbetalingen af ratepensioner til man går på folkepension. Alt bliver modregnet fra dag ét, siger Søren Skjøth.

Det betyder, at hvis man for eksempel kan forvente at have en samlet pensionsopsparing på 1,5 millioner kroner den dag, man går på efterløn, vil det ifølge Søren Skjøth ofte kunne betale sig at få pengene udbetalt nu for at indsætte dem på en rate- eller kapitalpension.

- Hvis man ydermere betaler topskat, vil grænsen ligge helt nede omkring en million kroner i opsparing, siger han.

Er du i tvivl, eller har du andre spørgsmål om f.eks. dine boliglån, gældssammensætning, forsikringer, pensionsopsparinger eller andet, kan du få Søren Skjøth på besøg til et gratis økonomitjek.

Betingelsen er, at Fyens Stiftstidende må sidde med på sidelinjen og bruge tjekket i en artikel.

Interesseret? Så send en mail til Bent Warncke på bew@fyens.dk.

Fordel for mange at hæve efterlønnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce