Forbruget af dankort fortsætter op


Forbruget af dankort fortsætter op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi er så glade for det lille plastickort, at vi betaler mere og mere på dankortet, viser nye tal.

I september svingede vi dankortet så mange gange, at vi samlet kunne have købt 22 af de kæmpe containere, som A.P. Møller-Mærsk viste frem i Købehavn for en uge siden.

Samlet betalte vi for 25 milliarder kroner via dankortet, viser tal fra Nets. Det er en stigning på 1,7 procent i forhold til september sidste år.

Las Olsen, der er privatøkonom i Danske Bank, har svært ved at sige, om der er tale om en fremgang eller ej, da september havde fem søndag mod kun fire måneden før.

- Tidligere ville vi have korrigeret for det, fordi kun meget lidt omsætning fandt sted om søndagen. Men nu er søndag i fremgang som handelsdag, og det gør korrektionen svær, siger han i en kommentar til tallene.

Regner man med, at søndage er som alle andre dage, svarer tallene til en tilbagegang på 0,7 procent.

- Men hvordan man end vender og drejer det, så peger tallene på et moderat forbrugsopsving i eftersommeren. Vurderet ud fra dankorttal og inflation, så er privatforbruget steget med cirka 0,3 procent i tredje kvartal af 2013, siger han.

- Det er ikke vækst, der blæser os ned af stolen, men det er dog vækst - modsat hvad vi så i første halvår. Faktisk svarer det nogenlunde til, hvad forbruget normalt stiger med, siger Las Olsen.

I snit blev der brugt 299 kroner, hver gang dankortet blev brugt. Det er 11 kroner mindre end i samme periode sidste år. Det kan skyldes, at danskerne i stigende grad bruger plastickortet til forskellige typer køb, herunder også småvarekøb.

Tallene taler da også deres eget tydelige sprog. På et år er antallet af betalinger med dankort steget med 5,4 procent til 83,5 millioner.

Forbruget af dankort fortsætter op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce