Forbrugerrådet: Sidegevinster ved boligkøb er bedst for sælger


Forbrugerrådet: Sidegevinster ved boligkøb er bedst for sælger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lovligt, men lige lovlig smart, lyder advarslen

Forbrugerrådet har været meget skeptisk over for tilgift til andre produkter, siden det blev lovliggjort sidste år, fordi forbrugerens opmærksomhed rettes mod noget andet end det produkt, man køber.

Det gælder især ved større køb som i det aktuelle eksempel, hvor en ejendomsmægler i Nyborg udlover en ny bil til de tre første købere af boliger i en nyopført bydel i Faaborg for at få solgt boligen på et tidspunkt, hvor markedet er vanskeligt, og der er mange boliger til salg.

- Hænger produktet og tilgiften uløseligt sammen, som eksempelvis et kamera og en kamerataske, kan det også være en god idé for forbrugeren at få noget mere med i købet. Men når det her hænger sammen som æbler og pærer, er det en situation, hvor forbrugerne skal holde hovedet særdeles koldt, advarer Mette Boye, chef for Forbrugerrådets politiske afdeling.

Kun en lille del af købet

Hun er ikke i tvivl om, at det er en fin måde at markedsføre sine produkter på for erhvervslivet, men det er ikke tilrådeligt fra et forbrugersynspunkt.

- Man skal huske på - især som boligmarkedet ser ud nu - at man køber en bolig som en investering på op til flere millioner, som man hænger på mange år ud i fremtiden. Men en bil har jo en værdi af højst et par hundrede tusinde kroner, så i det samlede billede er det en meget lille del, man får foræret. Man skal sikre sig, at boligen overhovedet er korrekt prissat, og om man kunne presse den yderligere, mener hun.

En del af hverdagen

Forbrugerrådet oplever, at købere på alle prisniveauer lader sig påvirke af det, og selv ved de mindre køb kan det give problemer.

- Det kan være, man er ude for at købe en tremmeseng til barnet, og der er hæftet en stor bamse ved den ene, som man vælger uden at tjekke om bredden mellem tremmerne er smalle nok, så barnet ikke kan blive kvalt, forklarer Mette Boye.

Men det er en del af forbrugernes hverdag at blive mødt af de tilbud, og det må man ruste sig imod.

- Vi følger det løbende, og da det blev lovliggjort, udtalte vi os kritisk om det, fordi vi opfordrer til at gøre det så let som muligt for forbrugerne at forholde sig kritisk til et køb, siger hun.

Forbrugerrådet: Sidegevinster ved boligkøb er bedst for sælger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce