Forbrugerne mister deres stemme i Finanstilsynet


Forbrugerne mister deres stemme i Finanstilsynet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det Finansielle Råd nedlægges og erstattes af en bestyrelse for Finanstilsynet. Forbrugerrådet er målløs.

Forbrugerne sidder ikke længere med ved bordet, når der skal kigges nøjere på den finansielle sektor via Finanstilsynet. En bankaftale afskaffer nemlig Det Finansielle Råd og erstatter det med en bestyrelse.

Det gør Forbrugerrådets konstituerede direktør, Vagn Jelsøe, målløs.

- Vi synes, at man sender et signal om at nedprioritere forbrugerbeskyttelsen. I rådet sad der repræsentanter med fra berørte parter - også Forbrugerrådet og Dansk Aktionærforening. Det gør der ikke i fremtiden, siger direktøren.

Vagn Jelsøe er bange for, at beslutningen betyder, at Finanstilsynet kommer til at glemme forbrugerne.

- For det kræver kræfter at føre tilsyn og tjekke, om bankerne giver de rigtige prisoplysninger på lån, om forsikringsselskaberne markedsfører produkter på en fornuftig måde, og at pensionsselskaberne giver os en fornuftig rente, siger han.

Ifølge direktøren har forbrugerbeskyttelse ikke fyldt meget historisk for Finanstilsynet. Men efter finanskrisen slog ned for fem år siden, er området gradvist blevet opprioriteret.

- Vi er bange for, at det er er udtryk for, at der er nået en mæthed angående forbrugerbeskyttelse i den finansielle sektor, siger Vagn Jelsøe.

Han sammenligner det med storbranden i København i begyndelsen af 1800-tallet. Da meget af byen brændte, strammede man på brandregulativer og krav til bygninger.

- Men så begyndte man at glemme branden og slække på kravene. 20 år efter kom der en storbrand igen. Og det er præcis det, man kan frygt, der sker nu. Der kommer en finansiel krise igen - og skal vi så gennem det her igen, siger direktøren.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) siger, at han under forhandlingerne med partierne i Folketinget blev overbevist om, at det er en rigtig god idé at få en bestyrelse.

- Hidtil har man haft et økonomisk råd, hvor branchen også selv har siddet. Nu laver vi en bestyrelse, hvor branchen ikke er til stede, og hvor vi har professionelle bestyrelsesfolk siddende, siger Henrik Sass Larsen.

Vagn Jelsøe understreger dog, at Forbrugerrådet nu vil rejse sagen politisk.

Forbrugerne mister deres stemme i Finanstilsynet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce