Nyborg-virksomheden Daloon er solgt til en hollandsk fødevarevirksomhed. Fabrikken bliver i Nyborg, men direktør Hemming Van stopper.

Selv om Daloon kommer på hollandske hænder, vil virksomheden stadig have sin produktion og hovedkvarter i Nyborg, hedder det i en pressemeddelelse fra virksomheden.

Daloon-koncernen, der især laver frosne forårsruller, har 180 ansatte i alt. Ifølge det seneste regnskab var der 89 ansatte i Nyborg. Det tal er faldet stærkt - i 2004 var der 215 ansatte i Nyborg.

Daloon har hidtil været ejet af Hemming Van, der er søn af virksomhedens stifter, Sai-chiu Van.

- Jeg har gennem længere tid overvejet et salg af Daloon, fordi vores branche er blevet mere og mere konkurrencepræget, siger Hemming Van ifølge pressemeddelelsen.

Vemodigt

- Selvfølgelig er det vemodigt at sige farvel til Daloon efter 55 års familieejerskab. Men jeg er også stolt af, at det er lykkedes os at udvikle min fars virksomhed, så den skaber interesse på det internationale marked, og jeg er overbevist om, at vi nu har fremtidssikret min fars idé om at lave gode, velsmagende fødevarer til en fornuftig pris, fortsætter Hemming Van.

Mange underskud

Daloon har kæmpet hårdt med økonomien i mange år. De tre seneste år har givet underskud, og seks ud af de seneste 11 regnskabsår er endt i røde tal.

I alt har tabene igennem de seneste 11 år været på 70 millioner kroner, mens overskuddene har været på 49 millioner kroner.

Kapitalfond overtager

Daloons køber er hollandske Izico, der sælger frosne snackprodukter fra tre fabrikker i Holland og Belgien.

Izico er ejet af den hollandske kapitalfond Egeria.

For Izicos administrerende direktør, Kamiel Steendijk, er købet et skridt i en strategi om at vokse internationalt.

- Sammen med Daloon kan vi positionere os langt stærkere i forhold til vores kunder som en totalleverandør af frosne snackprodukter, siger han.

Hemming Van stopper som direktør

Daloon blev grundlagt i København i 1960 og har siden været ejet af familien Van.

De seneste mange år har den været ledet af Hemming Van, men det er slut nu. I forbindelse med salget stopper han som administrerende direktør

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
1
Daloon: Far drømte om flot ur og Mercedes

Daloon: Far drømte om flot ur og Mercedes

Vil lave senior-bofællesskab på Daloon-grunden

Vil lave senior-bofællesskab på Daloon-grunden

- Jeg sælger for at redde min fars værk

- Jeg sælger for at redde min fars værk