For fuld musik - så længe det varede


For fuld musik - så længe det varede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DRØMMEJOB: Peter Holling var så glad for sit job, at det til sidst var ved at tage livet af ham
Han arbejdede så hårdt, at det til sidst truede ham på livet, og som 56-årig måtte han forlade sit job.

Men alligevel fortryder Peter Holling ikke en eneste dag af sine 30 år som solotrompetist i Odense Symfoniorkester.

- Det er fantastisk at beskæftige sig med musik. Der er ikke noget flottere end at sidde i et symfoniorkester og spille en dejlig stor symfoni. Det er en fantastisk oplevelse. Mit job har været utroligt spændende. Så stor mangfoldighed, så mange facetter. Men jeg har slidt mig selv op, siger trompetisten.

Alligevel ville han ikke gøre noget om, siger han i dag, to år efter at han spillede sin sidste koncert i symfoniorkestret.

Ud over koncerterne og prøverne i Odense Symfoniorkester har Peter Holling altid spillet i mange andre sammenhænge.

- Jeg har taget alle de job, jeg fik tilbudt. I andre symfoniorkestre, til kirkekoncerter, begravelser og bryllupper. Det er måske derfor, mit helbred ikke holdt. Men jeg kunne godt lide den mangfoldighed. Det har altid været spændende at møde publikum på en anden front. Når jeg sad på min plads i symfoniorkestret, var der relativt langt til publikum. Så det var dejligt at komme ud og mærke publikum, siger Peter Holling.

Kroppen sagde stop

Men det er ikke nok at have lyst til at arbejde så meget. Helbredet skal også følge med. Og til sidst kunne Peter Hollings krop ikke mere.

- Jeg havde sværere og sværere ved at tackle mit nervesystem. Hvis det er så slemt, at du skal have medicin, så er du jo ude på et skråplan, siger han.

Til sidst sagde lægen, at hverken nervesystem eller blodtryk kunne klare det mere.

- Jeg har haft problemer med nerverne i otte år. Det har været prisen. For det har været et drømmejob at være trompetist, siger Peter Holling, der egentlig først lærte at spille violin. Men det var ikke som violinist, han skulle begejstre koncertgængerne.

- På forunderlig vis finder folk frem til det instrument, der passer til deres temperament, og mit var trompeten. Da jeg var 14 år, så jeg en folder med en dreng, der spillede trompet på forsiden. Og blev klar over, at jeg egentlig godt kunne tænke mig at spille trompet, siger han.

- Jeg har haft et fantastisk liv med det instrument. Trompetens karakter har tiltalt og inspireret mig utroligt meget. Stemningsmæssigt er det et af de mest omfangsrige instrumenter. Det er meget effektfuldt.

Men det kræver psyke at spille trompet. Komponisterne bruger det ofte på meget effektfulde steder, hvor de andre instrumenter spiller mere eller mindre hele tiden. Så du skal have et godt nervesystem, for du sidder ofte og venter længe, før du skal yde dit bedste i noget, der er meget effektfuldt. Du skal være klar til en præstation her og nu, siger Peter Holling

Mit liv var tomt

På et flygel i stuen ligger fire skinnede trompeter. Peter Hollings relation til musikverden i dag er at dirigere i Odense Politiorkester og Hjemmeværnets Musikkorps Fyn. Så der er stadig musik i hans liv, selv om han var nødt til at tage beslutningen om at stoppe.

- Det var ulyksageligt. Jeg holdt så utroligt meget af mit job. Det var en fantastisk arbejdsplads, og det var mit liv, så det var en svær beslutning at skulle tage. Det var meget tomt i starten, for der var ikke nogen at snakke med det om, siger Peter Holling.

- Jeg savner mit arbejde, og jeg har et klart meget ringere liv i dag, siger han med fasthed i stemmen.

Den pludselige ændring i Peter Hollings liv betød også, at hans ægteskab gik i stykker.

- Når du er i et stort skift, lægger det også et pres på familielivet. Det var en følge af, at mit liv blev fuldstændigt kuldkastet, siger han.

Men alligevel gentager Peter Holling, at han aldrig har været ked af sin tilværelse.

- Jeg har været glad for mit job. Det var et rigtigt drømmejob, siger han.

For fuld musik - så længe det varede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce