For andet år i træk: Forsker advarer kunder mod fynsk bank

Bankdirektør i Totalbanken Ivan Sløk tager dårlig placering på rangliste med ro. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

For andet år i træk: Forsker advarer kunder mod fynsk bank

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Totalbanken er igen havnet i bunden af forsker Johannes Raaballes liste over usikre banker. - Det går ganske godt, lyder det fra bankens direktør.

For andet år træk har den vestfynske bank Totalbanken fået en kedelig placering på forsker ved Aarhus Universitet Johannes Raaballes opgørelse over danske banker, der vil have sværest ved at stå imod, hvis der kommer en ny krise.

I år er Totalbanken havnet nederst på listen, som tager udgangspunkt i 2017-regnskaber hos danske børsnoterede banker. Opgørelsen er lavet ud fra bankernes markedsopgjorte solvens, som viser en banks evne til at modstå tab.

På ranglisten er bankerne opdelt i grønne, gule og røde banker baseret på aktiemarkedsdata, og med samme metode har Johannes Raaballe tidligere været i stand til at identificere 19 ud af 20 banker, der ikke overlevede finanskrisen.

- Konklusionen er, at der aktuelt er finansiel stabilitet i Danmark, og man kan håbe, at der er solskin og medvind hele vejen, for så sker der ikke noget. Men hvis det hele pludseligt ramler sammen, som det gjorde under den danske bankkrise, så vil jeg nødigt være kunde i en gul eller rød bank, siger Johannes Raaballe til Berlingske Business.

Jeg ved ikke præcist, hvordan han kommer frem til de tal, men set inde fra banken, er det ikke noget, der giver os søvnløse nætter. Vi har leveret positive resultater de sidste fem år, og i det hele taget går det ganske godt for Totalbanken.
Ivan Sløk, direktør i Totalbanken

Bankdirektør: Det påvirker os ikke

Udover Østjydsk Bank, der gik konkurs tidligere på året, er det kun Totalbanken, der i år klassificeret som rød bank.

Men på trods af Johannes Raaballes advarsel, forholder Totalbankens bankdirektør, Ivan Sløk, sig ganske roligt til bankens placering nederst på listen.

- Jeg ved ikke præcist, hvordan han kommer frem til de tal, men set inde fra banken, er det ikke noget, der giver os søvnløse nætter. Vi har leveret positive resultater de sidste fem år, og i det hele taget går det ganske godt for Totalbanken, siger han til Fyens Stiftstidende.

Den vestfynske bank præsenterede i starten af 2018 et årsregnskab for 2017, der viste, at banken med et overskud på 39,5 millioner kroner havde leveret sit bedste resultat siden 2008.

Ivan Sløk er derfor overbevist om, at ranglisten ikke får betydning for bankens forretning.

- Listen blev også sendt ud sidste år, og det påvirker os ikke. Vi er en situation, hvor vi får seks-syv nye kunder hver dag. Den finansielle sektor i Danmark har det fantastisk i øjeblikket, så jeg ved ikke, hvor han vil hen med artiklen. Men sådan som det ser ud lige nu, er der ikke noget, der ramler nogen steder, siger Ivan Sløk.

For andet år i træk: Forsker advarer kunder mod fynsk bank

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce