Fondsmillioner på Fyn søger gode projekter

På Gyldensten Gods fik godsejer Frants Bernstorff sammen med SDU støtte fra Energi Fyn til et projekt om at bruge droner i bl.a. produktionen af græskar på godset. Foto: Nils Svalebøg

Fondsmillioner på Fyn søger gode projekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste år fik 40 projekter 2,3 millioner til deling. Siden 2005 har 200 projekter fået støtte fra Energi Fyns to fonde, som nu igen efterlyser projekter, som kan være til gavn for Fyn og fynboerne. I alt er der 2,5 millioner at søge i til næste års pulje.

For nylig kunne Fyens.dk fortælle om Gyldensten Gods, som i samarbejde med SDU bruger droner til at overvåge sin græskar-produktion op til Halloween.

Samarbejdet mellem Gyldensten og universitet kom i stand, da Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på SDU sidste år var blandt modtagerne, da 27 projekter fik i alt 2,3 millioner kroner i støttekroner fra

Energi Fyns to fonde.

Gyldensten og SDU modtog 140.000 kroner fra udviklingsfonden hos Energi Fyn til at udvikle et computerprogram, der ved hjælp af dronebilleder kan hjælpe landmænd med at få et faktuelt overblik over deres afgrøder. 

Og for godsejeren på Gyldensten Gods er der ikke tvivl om, hvad effekten er for slottet:

- Hvis jeg tidligt på sæsonen kan få et overblik over, hvor mange gode græskar jeg har, og hvor de ligger henne på markerne, så har jeg mulighed for at optimere min produktion og mit salg. Lige nu har vi et spild på mellem fem og 10 procent, som bare ligger og rådner på marken, forklarede godsejer Frants Bernstorff-Gyldensteen til Fyens.dk, da vi besøgte ham.

Nu er det igen blevet tid til at søge, hvis man gerne vil have del i de mange fondsmidler, som en lang række projekter har gjort tidligere. I år er der ifølge Energi Fyn 2,5 millioner kroner til deling til projekter - og sidste år var der godt 400 som benyttede lejligheden til at søge om støtte.

Det var altså 27 projekter, som fik del i pengene. Fælles for projekterne er, at de kan gavne Fyn.

Fondene blev stiftet i 2005 og har siden da hjulpet mere end 200 ideer og initiativer på vej.

- Mange gode og spændende projekter har gennem årene benyttet sig af muligheden for at søge midler fra vores to fonde. Energi Fyn er 100 procent ejet af vores 200.000 fynske andelshavere, og vi ser det som en naturlig opgave via fondene at støtte almennyttige projekter samt udviklingsprojekter inden for energiudvikling og det elektrotekniske område, fortæller Bent Agerholm, adm. direktør hos Energi Fyn.

Det er en meget bred vifte af projekter, som siden 2005 har modtaget støtte fra Energi Fyns Almene Fond og Energi Fyns Udviklingsfond. Fælles for de to fonde er, at der kan søges om midler til projekter inden for et geografisk område, der omfatter Fyn og omkringliggende øer. Fondene kan søges frem til den 31. januar 2018 via ansøgningsskema på www.energifyn.dk/fonde. Fondsmodtagerne offentliggøres ved en fondsuddeling i april 2018. 

Fakta

Fondsmillioner på Fyn søger gode projekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce