Flere af de handlende, som Fyens Stiftstidende har talt med foran Fona i Vestergade i Odense fredag, giver udtryk for, at de vil komme til at savne forretningen, der nu kun kommer til at ligge i Rosengårdcentret i Odense SØ og i Kattesundet i Svendborg.

Selvom det er en af de butikker, der har haft svært ved at trække tilstrækkelig med kunder inden for, er der dog ikke helt tomt i Fona i Vestergade, da Fyens Stiftstidende kommer forbi fredag.

Både yngre og ældre kunder bevæger sig rundt langs hylderne i forretningen, der er blandt de 25, som nu må dreje nøglen om.

En af dem er Gudrun Finnsdotter, der har været i Fona for at købe et usb-stik. For hende er det vigtigt, at der er en elektronikforretning i centrum, som hun let kan komme til.

- Jeg vil savne den. Den slags butik skal være her i midtbyen. Jeg har ikke nogen bil, så jeg er på cykel eller med bus, og jeg bor tæt på midtbyen, så det er meget nemmere at handle her, forklarer hun.

- Elektronik køber jeg nok mest over nettet. Jeg får inspiration i butikken, og så går jeg hjem og finder varerne billigere på nettet.

Den holdning deler Lars Sibbersen, som dog mest bruger Fona, når han skal finde ud af, hvilken elektronik han skal købe på internettet.

- Jeg synes, at det er for dårligt (at butikken skal lukke, red.). Det går ud over bymiljøet i centrum. Nu ligger det hele i Rosengårdcentret, så centrum dør ud, siger Lars Sibbersen.

Søren Jensen, der også blot er i Fona for at ose, er dog vant til at skulle tage til Rosengårdcentret for at handle. Derfor passer det ham fint, at Odenses eneste Fona nu kommer til at ligge der.

- Jeg kommer her ikke ret tit (i Odenses gågade, red.), fordi det ikke passer med mine arbejdstider. Byen lukker tidligt. Så det er fint for mig, men nogen vil nok komme til at savne butikken - især de unge, siger Søren Jensen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra personalet i Fona i Vestergade.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Nyt liv i Fona-butik i Odense

Nyt liv i Fona-butik i Odense

40 procent: Lang kø for at tømme Fona i Odense

40 procent: Lang kø for at tømme Fona i Odense

1
Ti Fona-butikker overlever og bliver til Elgiganten

Ti Fona-butikker overlever og bliver til Elgiganten