Folketingsflertal vil kræve foto på dankort


Folketingsflertal vil kræve foto på dankort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LEGITI-MATION: Det billedløse dankorts levetid ser ud til at blive kort
Det billedløse dankorts fremtid ser ud til at blive særdeles kort. Et politisk flertal i Folketinget vil tvinge bankerne til at genindføre billeddankortet.

Hverken SF's erhvervsordfører, Anne Grete Holmsgaard, eller Dansk Folkepartis Colette Brix havde drømt om, at bankerne ville fjerne billedet fra dankortet, skriver Ekstra Bladet.

Socialdemokraternes erhvervsordfører, Jan Trøjborg, vil nu rejse sagen over for økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K). Også den radikale leder, Marianne Jelved, vil være med til at sikre, at det bliver muligt at få et billede på dankortet. Hun siger, at De Radikale vil se positivt på et forslag, der tvinger bankerne til at tilbyde billeddankort.

Kristendemokraterne og Enhedslisten ser også positivt på forslaget om at genindføre billedet på dankortet.

Ifølge Ekstra Bladet havde de store banker planer om at indføre en billedlegimation mod betaling - da de droppede foto på dankortet.

Bankernes billedlegitimation kommer til at koste 100-150 kroner. Gribes der ikke ind, kan forbrugerne blive tvunget til at betale, hvis de fra nytår ønsker at bruge dankort. Mange butikker vil nemlig fortsætte med at kræve billed-id, hvis der hæves større pengebeløb.

Forbrugerrådets direktør, Rasmus Kjeldahl, er rasende over, at bankerne pludselig fjerner fotoet fra selve betalingskortet - og samtidig begynder at tage penge for billed-id.

- Det er en grov forringelse af servicen. Man tvinger jo kunderne til at betale for sådan et kort, hvis de overhovedet ønsker at bruge deres dankort i hverdagen. For hvem render rundt med pas eller kørekort i lommen, spørger han.

Rasmus Kjeldahl var en central person under forhandlingerne om dankortets fremtid sidste forår. Dengang mente han, at forbrugerne - trods udsigten til visse gebyrer - havde fået en god aftale.

Ingen havde ifølge Forbrugerrådets direktør drømt om, at bankerne først ville forringe sikkerheden, fjerne fotoet - og dernæst tvangsindføre et hundedyrt id-kort.

Sikkerhed

I pengeinstitutternes brancheorganisation, Finansrådet, har man vurderet nødvendigheden af at have billede på dankortet udfra sikkerheden som betalingskort, og her er holdningen, at et der ikke er brug for yderligere legitimation ved betaling med dankort. Vicedirektør Klaus Willerslev-Olsen mener ikke, at et foto på de nye dankort vil bidrage til mere sikkerhed - det er op til de enkelte banker, om de vil sætte foto på dankortet.

- Fotoet på dankortet er ikke særligt stort, og der sker ikke en løbende udskiftning af fotoet. Så værdien som legitimation er begrænset, siger vicedirektøren.

Folketingsflertal vil kræve foto på dankort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce