Fogh har respekt for aftalesystemet


Fogh har respekt for aftalesystemet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regionerne har ikke aktuelle planer om at bede regeringen gribe ind over for strejken på sygehusene, men sætter skarpt fokus på strejkens konsekvenser.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) har respekt for aftalesystemet. Det siger formanden for Danske Regioner, Bent Hansen, i en kommentar til statsministerens udmelding om, at regeringen ikke vil gribe ind i en lovlig konflikt.

- Det viser respekt for det danske aftalesystem. Statsministeren markerer, at det er parternes ansvar at nå frem til en aftale, og det forsøgte vi så på, siger Bent Hansen til Ritzau.

Regionsformanden understreger, at der ikke er aktuelle planer om at bede regeringen gribe ind, men der bliver nu sat skarpt fokus på konsekvenserne af strejken, der løber på syvende uge med over 300.000 aflyste operationer, behandlinger og aftaler på landets hospitaler.

- Vi vil skarpt følge udviklingen for at se, om det her er acceptabelt for patienterne i længden. Indtil nu har vi talt det ned og gjort, hvad vi kunne. Men nu er vi nødt til at være rimeligt kontante og sige, hvad det betyder for patienterne med

synligt voldsomme konsekvenser, siger Bent Hansen.

Ifølge dagbladet Information vil der kun være penge i sygeplejerskernes strejkekasse til 14 dages strejke mere. Det ved Danske Regioners formand, der er meget skuffet over, at det ikke lykkedes at nå frem til et forlig. Men når regionerne skønner, at det ikke kan bære mere, kan de bede regeringen om et indgreb.

- Hvis vi synes, det ikke er til at bære mere, kan vi gøre det til sidst, siger Bent Hansen. Den mulighed ligger dog ikke lige for.

Fogh har respekt for aftalesystemet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce