Fogh: Situationen i Syrien er uhyrlig

Secretary of State John Kerry i samtale med Nato generalsekretær Andres Fogh Rasmussen tirsdag i Bruxelles.
Foto: AP/POLFOTO

Fogh: Situationen i Syrien er uhyrlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Situationen i Syrien bliver værre for hver dag der går, og Nato er fortsat på vagt, siger generalsekretæren.

Mens EU-landene er enige om at slække på olieembargoen til gavn for oppositionen, siger Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, at situationen i Syrien er forværret.

I de seneste dage er borgerkrigen i landet i den grad kommet på dagsorden under en række møder i EU og Nato-regi.

- Situationen i Syrien bliver værre, og vi skal blive ved med at være på vagt over for regimet. Det er uhyrligt, hvad vi er vidne til, det er en sand tragedie for landet og for det syriske folk, siger Anders Fogh Rasmussen.

Nato-landenes 28 udenrigsministre er tirsdag samlet i Bruxelles for at diskutere borgerkrigen i Syrien, tilbagetrækningen i Afghanistan og Nordkoreas seneste militære oprustning.

Den danske generalsekretærs udmelding kommer dagen efter, at EU's udenrigsministre til et møde i Luxembourg blev enige om at slække på en del af sanktionerne mod Syrien, så det bliver muligt for oppositionen at eksportere olie.

Samtidig får EU-lande lov til at investere i og sælge udstyr til oliebranchen i oppositionens områder med det formål at støtte "humanitære formål, at genskabe normalt liv, opretholde et grundlæggende serviceniveau, genopbygning og normal økonomisk aktivitet".

Det er første gang USA's udenrigsminister, John Kerry, deltager i et Nato-møde. Over for ham og hans 27 kolleger vil Fogh understrege situationens alvor i Syrien.

- Vi kan alle se, at situationen i Syrien bliver værre. Og vi kan ikke ignorere risikoen for, at den breder sig i regionerne med mulige implikationer for de allierede landes sikkerhed, siger Fogh.

Derfor vil han under mødet opfordre udenrigsministrene til at sende en klar besked fra et samlet Nato.

- Der er ingen tvivl om, at vi har brug for en stærk og fælles besked fra det internationale samfund. En besked som regimet i Damaskus ikke kan tage fejl af, siger han.

Fogh: Situationen i Syrien er uhyrlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce