Firmaet Nordbo System er den første fynske robotvirksomhed, der er flyttet ind i kuvøsen, der ligger i Forskerparken.

Mandag var store flyttedag for iværksættervirksomheden Nordbo Systems, og torsdag præsenterer de to indehavere deres foreløbige version af en billig industrirobot, der kan samle emner fra et transportbånd og pakke dem i kasser. Dermed er iværksætterne Lukasz Zymha og Leo Zhou de første, der får en plads i den nye startup hub i Forskerparken.

Den nybyggede hal blev officielt indviet i efteråret, og planen er, at den fynske robotkuvøse skal udklække de næste store fynske robotsuccesser. Det er Teknologisk Institut og Odense Robotics, der står bag innovationshallen, der har fået navnet Odense Robotics Startup Hub.

- Det her er en kæmpe mulighed for os. Nu er vi pludselig helt tæt på eliten inden for robotvirksomheder, og det betyder, at vi virkelig kan sætte acceleration på udviklingsprocessen. Samtidig er det en blåstempling bare at blive en del af projektet, siger Leo Zhou, der ligesom makkeren er uddannet datateknolog fra SDU med robotteknologi som speciale.

Tirsdag kom det frem, at den nystartede virksomhed Corepath bliver virksomhed nummer to, der får en af de eftertragtede pladser i den fynske robotkuvøse i Forskerparken. Og det er et vigtigt skridt, lyder det fra iværksætteren Jimmy Alison, der står bag virksomheden.

- Vi flytter ind så hurtigt som muligt. Vi skal lige have et møde om de praktiske detaljer, og så regner jeg med, at vi er klar til at rykke ind i løbet af næste uge, siger han.

  • Bach-Laursen_Thomas_(2015)_014

    Af:

    Journalist, HD(A). Er skrivende på erhvervsredaktionen. Uddannet fra SDU i 2005 med praktik på Dagbladet Børsen. Har tidligere været på lokalredaktionen i Kerteminde, hvor også tovholderfunktionen på Kerteminde Ugeavis blev udfyldt over flere omgange. Senest da avisen blev relanceret i 2011. Siden blev der lavet nyheder til Fyens.dk og trukket i snorene bag tillægget Man:d, der i dag går under navnet Gear. Tjente de første lommepenge på en afløsertjans som avisbud. Gæt selv hvilket blad.

Mere om emnet

Se alle
Tre nye robotvirksomheder valgt: Nu skal de gøres til succeser

Tre nye robotvirksomheder valgt: Nu skal de gøres til succeser

Ny robot-kuvøse tager imod de første babyer

Ny robot-kuvøse tager imod de første babyer