Første led af praktikpladsaftale på plads


Første led af praktikpladsaftale på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen, DA, LO og KL er blevet enige om dele af en aftale, som skal skaffe flere praktikpladser. Parternes forslag forhandles i folketinget i næste uge.

Ugentlige morgenmøder på slaget syv mellem Dansk Arbejdsgiverforening (DA), hovedorganisationen LO, Kommunernes Landsforening (KL) og regeringen har båret frugt. Parterne er kommet nærmere en løsning til de 4.845 elever, som ved udgangen af februar i år manglede en praktikplads.

Blandt andet er der enighed om at ændre virksomhedernes præmie for at ansætte en elev eller lærling.

- Vores mål er, at uddannelsesaftalerne blive genbesat med en ny elev, og vi vil have flere af de virksomheder, der i dag ikke har elever til at tage lærlinge. Det vil vi understøtte med en omlægning af præmieringsordningen, så virksomhederne får et tilskud for at oprette nye praktikpladser, siger direktør i DA Henrik Bach Mortensen.

- Den gamle præmieringsordning var jo lavet i en opgangstid, mens virksomhederne nu i en recessionstid vil overveje, om de skal genbesætte en elevplads. Så det er vigtigt, at der både er en faldskærm og en raket i den nye præmieringsordning, siger LO-sekretær Ejner Holst til Ritzau.

Parterne er stadig ikke helt nået til enighed om, hvornår virksomheden skal modtage præmien for at ansætte en elev. LO og DA mener, at det skal ske, efter elevens prøvetid på tre måneder, når kontrakten underskrevet. Men regeringen og KL mener, præmien skal gives med det samme.

Undervisningsminister Bertel Haarder (V) skal nu forhandle parternes forslag i folketingspartiernes forligskreds, og i næste uge vil det blive behandlet i Folketinget.

Første led af praktikpladsaftale på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce