Flytrafik forsætter stort set problemfrit

Den islandske vulkan Grimsvötn fotograferet lørdag den 21. maj. Vulkanudbruddet i Island er meget kraftigere end sidste års udbrud, men indtil videre er der kun få aflysninger af fly til og fra Kastrup. Foto: Jon Gustafsson/AP/POLFOTO
Foto: JON GUSTAFSSON/AP

Flytrafik forsætter stort set problemfrit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Københavns Lufthavn forudser ikke problemer med flytrafikken det meste af dagen.

Den seneste prognose, som Københavns Lufthavn har modtaget med hensyn til askeskyen fra den islandske vulkan Grimsvötn, bør få tirsdagens rejsende til at ånde lettet op.

Det oplyser pressechef i Københavns Lufthavn, Søren Hedegaard Nielsen.

Luthavnen har modtaget prognoser fra den danske lufttrafiktjeneste Naviair samt andre eksperter, og den tegner et positivt billede for det meste af tirsdagen.

- Frem til klokken 20.00 i aften er der stort set ingen påvirkning af trafikken ud af Københavns Lufthavn, siger Søren Hedegaard Nielsen

Han oplyser, at man har haft en enkelt aflysning til Skotland, mens dagens ene fly til og fra Grønland er aflyst. Desuden skal rejsende påregne længere rejsetid tværs over Atlanten.

Officielle prognoser for udbredelsen af askeskyen fra den engelske vejrtjeneste UK Met Office viser, at askeskyen breder sig ind over Danmark i løbet af dagen.

Men det er for tidligt at sige noget om, hvorvidt det vil påvirke flytrafikken senere, da man ikke kun skal de på udbredelsen af aske. Det er således koncentrationen, der er afgørende.

Og frem til klokken 20.00 er koncentrationen på den rigtige side.

- Vi er i den situation, at vi kan se frem til klokken 20.00 i aften med hensyn til koncentrationen, og der er groft sagt ingen problemer i dansk luftrum, siger Søren Hedegaard Nielsen.

Det såkaldte Volcanic Ash Advisory Centres (VAAC) arbejder i intervaller på seks timer, og de kan først hen på eftermiddagen sige nogen om koncentrationen af aske efter klokken 20.00, siger Søren Hedegaard Nielsen.

Flytrafik forsætter stort set problemfrit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce