Flygtningesituationen: Løkke samler krisestab


Flygtningesituationen: Løkke samler krisestab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen har indkaldt operativ stab, der skal koordinere samarbejdet mellem forsvar, politi og beredskab.

Regeringen har i forbindelse med flygtningekrisen indkaldt Den Nationale Operative Stab (Nost), som nedsættes ved større kriser. Staben samordner samarbejdet mellem forsvar, politi og civile myndigheder som beredskabet.

På et hasteindkaldt pressemøde i Statsministeriet mandag orienterede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om flygtningekrisen. Løkke Rasmussen oplyste, at han drøfter situationen med den svenske regering, og at han søndag talte med den tyske forbundskansler, Angela Merkel.

Nost skal sikre, at samarbejdet fungerer ved katastrofer, terrorhandlinger og større begivenheder, som de fem regioner eller politikredse ikke kan klare alene, men hvor indsatsen skal samordnes på nationalt plan.

Rigspolitiet leder som udgangspunkt staben med Politiets Efterretningstjeneste (PET), Forsvarskommandoen, Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), Beredskabsstyrelsen og Sundhedsstyrelsen som faste medlemmer. Andre myndigheder kan også indkaldes.

Udenrigsministeriet skal inddrages, når begivenheden kan have konsekvenser for udlandet.

Stabens sekretariat ligger hos Rigspolitiets nationale operations- og beredskabscenter.

Nost skal sørge for, at den centrale kommunikation samordnes ved den politisk-strategiske krisekommunikation.

Staben skriver oplæg til en strategi for kommunikationen. Der skal kommunikeres relevante, præcise og koordinerede oplysninger til offentligheden, hedder det.

Flygtningesituationen: Løkke samler krisestab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce