Ifølge foreløbige meldinger åbner luftrummet over Island i aften. Lufthavnen har været lukket siden søndag.
Danskere strandet i New York eller på Island kan lige så stille begynde at se frem til at komme hjem til trods for, at den islandske Grimsvötn-vulkan fortsat spyr lava og aske ud.

De seneste meldinger fra de islandske myndigheder lyder på, at luftrummet over Island genåbner mandag aften, så fly atter kan lette og lande i Keflavik-lufthavnen.

Hos Icelandair flyver det første fly ifølge planen til London lidt efter klokken 18 dansk tid, mens de, der skal fra Island til København, har afgang ved 22-tiden i aften.

Første fly fra JFK-lufthavnen i New York letter ved midnat lokal tid - altså i morgen tidlig.

De rejsende, der skal den anden vej, altså fra Danmark til Island og videre til New York, kan sætte sig i flyet i København klokken 18 og være i USA i morgen tidlig.

Tidspunkterne er dog meget usikre, da islændingene endnu ikke har det fulde overblik over vulkanudbruddet.

- Det er de sidste meldinger, vi har fået fra de islandske myndigheder, og det er det, vi opererer ud fra lige nu. Men det er ikke til at vide, hvordan det udvikler sig, siger Karen Østerbye fra Icelandairs pr- og marketingafdeling.

Hun tilføjer, at langt de fleste af Icelandairs gæster, der skulle rejse fra New York til København og omvendt, er kommet af sted på trods af askeskyen.

Flyselskabet har i løbet af søndagen omdirigeret deres passagerer til andre selskaber, og kun omkring 20-30 personer er på nuværende tidspunkt strandet i New York.

Det drejer sig ifølge Icelandair alene om personer, der først havde billet til mandag, og bliver luftrummet ikke åbnet i aften, vil også de blive sat på et andet fly.

Luftrummet over Island har været lukket siden middagstid søndag på grund af en askesky fra Grimsvötn.

Hvis den islandske vulkan fortsætter sit udbrud som hidtil, kan det gå ud over Danmark sidst på tirsdagen, lyder vurderingen fra DMI.

Mere om emnet

Se alle

Askesky i opløsning

Tyske lufthavne genåbner senere onsdag

Tyske lufthavne genåbner senere onsdag

Askesky lukker luftrum over Nordtyskland

Askesky lukker luftrum over Nordtyskland