Fly-gebyrer skal være gennemsigtige

Flyselskaberne skal oplyse om den endelige pris fra første færd, inden man indgår en aftale, og de skal også præcisere, hvad der er skatter, afgifter, tillæg og gebyrer. Det mener Socialdemokraterne.
Foto: Arkivfoto: Colourbox

Fly-gebyrer skal være gennemsigtige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokraterne vil have en gennemgribende EU-undersøgelse af rejseområdet. Årsagen er flyselskabernes kreativitet, når det gælder et hav af gebyrer.

Gebyrligt: Flyselskaberne kender ingen grænser, når der skal opfindes nye gebyrer, de kan tjene penge på. Mange af os ender med at betale langt mere for billetten, end reklamerne lover. Men det skal være slut.

Socialdemokraterne mener, at flyselskaberne skal oplyse om den endelige pris fra første færd, inden man indgår en aftale, og de skal også præcisere, hvad der er skatter, afgifter, tillæg og gebyrer. Det siger Benny Engelbrecht, forbrugerordfører hos Socialdemokraterne.

- Vi ser gang på gang, at flyselskaberne bevidst fejlfortolker reglerne omkring vildledende markedsføring. Der skal ses på, om der er brug for yderligere detaillovgivning, som ikke efterlader plads til fortolkning, siger Benny Engelbrecht.

Socialdemokraterne varsler et nyt forbrugerudspil i starten af januar, og her vil partiet bl.a. slå til lyd for, at EU-Kommissionen gennemfører en gennemgribende undersøgelse af rejseområdet. Og det må den danske regering presse på for.

- Rejseområdet trænger til en gennemgribende EU-undersøgelse og samtidig bør det sikres, at flyselskaber, der snyder på vægten, sagsøges, siger Benny Engelbrecht.

Listen over små tiltag, der skæpper i kassen hos flyselskaberne bliver længere og længere, men det gør det sværere og sværere for forbrugerne at gennemskue de lokkende tilbud.

Fly-gebyrer skal være gennemsigtige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce