Flere penge til ø-passet: Millionindsprøjtning skal sælge de sydfynske øer

Nordea-fonden og Erhvervsministeret har givet 1,5 millioner kroner til Landdistrikternes Fællesråds arbejde for at styrke turismen på danske øer med færgeruter, herunder Ærø. Foto: Michael Bager

Flere penge til ø-passet: Millionindsprøjtning skal sælge de sydfynske øer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landdistrikternes Fællesråd har modtaget 1,5 millioner kroner fra Nordea-fonden og Erhvervsministeriets landdistriktspulje. Pengene skal bruges til at styrke turistkonceptet ø-passet.

De sidste to et halvt år har alle danske øer, som det er muligt at komme til med færge, været samlet i et rødbedefarvet hæfte ved navn ø-passet.

Her er hver ø præsenteret med kort, billeder, links og demografiske oplysninger. Samtidig er det muligt at samle på mærker, der markerer de øer, man har besøgt, ligesom backpackere syer flag på deres rygsække.

Det er Landdistrikternes Fællesråd, der driver ø-passet. Nu søsætter fællesrådet et nyt projekt, der skal styrke konceptet, som er med til at markedsføre øerne og sikre turisme og udvikling. Det skyldes, at ø-passet har fået en million kroner fra Nordea-fondens kystpulje og en halv million kroner fra Erhvervsministeriets landdistriktspulje, og pengene er til gavn for i alt 38 øer - herunder de, der ligger omkring Fyn.

- Ø-passet har skabt synlighed omkring aktiviteter og oplevelser på øerne, især på de mindre øer. Med støtten fra Nordea-fonden og Erhvervsministeriet kan vi styrke synligheden endnu mere og være med til at fremme turisme og bosætning på øerne, siger Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.

Her er øerne
Baagø

Langeland

Ærø

Lyø

Avernakø

Drejø

Bjørnø

Birkholm

Skarø

Hjortø

Strynø

Vil skabe fællesskaber

Når ø-passet får flere penge at gøre godt med, kan det blandt andet få en stærkere digital platform. Samtidig skal der skabes en tættere kontakt mellem ø-hoppere og lokale erhvervsdrivende, så attraktioner, spisesteder og hoteller bliver mere synlige.

- Projektet har et folkeligt og udviklingsmæssigt perspektiv. Beboerne på og uden for øerne skal engageres i at bruge og bakke op om aktiviteter, oplevelser og fællesskaber på og omkring de danske øer, siger Steffen Damsgaard.

Ifølge ø-passets egen oversigt indeholder passet Bågø ved Assens, Langeland og Ærø og de mindre øer Lyø, Avernakø, Drejø, Bjørnø, Birkholm, Skarø, Hjortø, Strynø i det Sydfynske Øhav.

Flere penge til ø-passet: Millionindsprøjtning skal sælge de sydfynske øer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce