Flere gravide fyres i finanssektoren


Flere gravide fyres i finanssektoren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I 2008 og 2009 var der otte sager, hvor gravide eller ansatte på barsel i finanssektoren er blevet fyret i strid med lovgivningen. Der var ingen sager i 2007.

I 2008 og 2009 var der i alt 16 sager, hvor gravide eller ansatte på barsel i finanssektoren er blevet fyret i strid med ligebehandlingsloven, mod nul sager i 2007.

Formanden for Finansforbundet, Kent Petersen, mener det er "helt uacceptabelt".

- Det tal burde jo være nul. Det er meget bekymrende, at der er en tendens til, at virksomhederne i større grad bevidst bryder loven. Selvom det er krisetider, har arbejdsgiveren stadig et ansvar for at leve op til lovens bestemmelser, siger Kent Petersen til Finansforbundets hjemmeside.

Finansforbundet får flere opringninger fra gravide eller ansatte på barsel, der er utrygge i deres job.

- Deres bekymring er jo desværre reel, når man kigger på den tendens, som vi ser i øjeblikket. Det er jo skræmmende, hvis folk ikke tør få børn eller gå på barsel af frygt for at miste deres arbejde, lyder det fra Kent Petersen.

Steen A. Rasmussen fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) er klar over, at sagerne er blevet flere de seneste to år. Men han mener ikke, at problemet med gravidefyringer er stort i finanssektoren.

- Vi gør alt for at gøre opmærksomhed på den særlige beskyttelse som gravide og folk på barselsorlov har. Men en gang imellem smutter den. Det er dog et meget lille antal i forhold til det totale antal, af sager hvor folk forlader finanssektoren for tiden, siger Steen A. Rasmussen.

Ligebehandlingsloven siger, at det er forbudt at fyre medarbejdere, hvis de er fraværende på grund af barsel, graviditet, fertilitetsbehandling eller adoption.

Men virksomheder i finanssektoren overholder i stigende grad ikke loven.

- Den straf, der er for at bryde ligebehandlingsloven, står ikke mål med det, som det koster virksomheden at bryde den. Dette er i sig selv bekymrende. I stedet for den økonomiske kalkulering burde virksomhederne værne om ligebehandlingsloven, siger Kent Petersen

Flere gravide fyres i finanssektoren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce