Flere fynske butikker står tomme: 12.000 kvadratmeter flere ledige lokaler i 2017

Især butiksdøden inden for dagligvarebranchen får skylden for, at mængden af tomme butikslokaler er steget på Fyn i 2017. Arkivfoto

Flere fynske butikker står tomme: 12.000 kvadratmeter flere ledige lokaler i 2017

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre kvartaler i træk er der kommet flere tomme butikslokaler på Fyn. Det viser tal fra Danmarks største online portal for erhvervsejendomme, Ejendomstorvet.dk. Det skyldes i høj grad, at mange dagligvarebutikker er blevet afviklet, mener ejendomsmægler.

I halvandet år gik det den rigtige vej: Antallet af tomme butikslokaler faldt. Men i løbet af 2017 er denne udvikling vendt. Det viser tal fra Ejendomstorvet.dk, der er et søster-site til Boligsiden.dk med fokus på erhvervsejendomme.

- Gennem tre kvartaler i træk har Fyn fået flere tomme butikslokaler, hvorimod tomgangen på landsplan har været nogenlund stabil. På Fyn stod 5,6 procent af lokalerne tomme ved indgangen til fjerde kvartal - en stigning fra 4,7 procent i første kvartal, udtaler administrerende direktør for Ejendomstorvet.dk Simon Birch Skou.

Aktuelt er 200 fynske butikker udbudt på Ejendomstorvet.dk, hvoraf hovedparten - 112 - ligger i Odense Kommune. Men spørger man ejendomsmægler Morten Nielsen, der er partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Fyn, så er det ikke inde i selve Odense, at den negative udvikling er mest udtalt.

- Det er ikke i Kongensgade i Odense midtby, hvor flere og flere butikker står tomme. Det er ude i periferien. Det er, når man kommer ud til forstæderne og satellitbyerne, hvor det kan være svært at genudleje lokaler, når først de står tomme, siger Morten Nielsen.

Dagligvarebutikkerne er årsagen

Morten Nielsen fremhæver, at der kan være mange årsager til, at et butikslokale pludselig bliver ledigt. Det kan være en lille specialbutik, hvor ejeren går på pension, eller et familieforetagende hvor næste generation ikke vil tage biksen. Men Morten Nielsen ser særligt én årsag til den stigende mængde tomme lokaler.

- Gennem det seneste år har en del dagligvarebutikker afviklet deres butikker på Fyn. Det gælder for eksempel Kiwi, der i år lukkede og slukkede helt. Den slags butikslokaler er typisk så store og indrettet på sådan en måde, at de ikke egner sig til andet end at være dagligvarebutikker. Og når der lukker en dagligvarebutik i et lille lokalsamfund, fordi det ikke kan løbe rundt, så står der sjældent en ny dagligvarekæde på spring for at overtage, siger Morten Nielsen.

På Fyn findes små 1,3 millioner kvadratmeter butikslokaler, og af dem står 72.600 kvadratmeter tomme. Det er 12.000 mere end forrige år, og Morten Nielsen anslår, at cirka halvdelen af dette skyldes lukkede dagligvarebutikker.

Flere fynske butikker står tomme: 12.000 kvadratmeter flere ledige lokaler i 2017

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce