Flekslånere skal passe på


Flekslånere skal passe på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den Europæiske Centralbank sætter seddelpressen i gang for at købe euroobligationer. Flekslånerne skal ikke regne med lave renter i lang tid fremover.

Seddelpressen sættes i gang i den Europæiske Centralbank (ECB). Banken vil købe euroobligationer for at presse renten ned på de lange obligationer. Det siger cheføkonom i Nordea Helge J. Pedersen.

- I princippet vil ECB gøre det samme som centralbankerne i USA og Storbritannien, der lader seddelpressen køre for at købe op i markedet. ECB har dog ikke direkte sagt, hvilke obligationer de vil købe, men det kan være med til at få renterne på de lange realkreditobligationer herhjemme ned, siger Helge J. Pedersen til Ritzau.

Markedet frygter, at de snurrende seddelpresser vil få inflationen til at stige med raketfart og tvinge centralbankerne til at hæve renterne igen hurtigt. Men i Europa er nedturen så dyb og langvarig, at det ifølge Helge J. Pedersen i sig selv vil lægge en dæmper på inflationen.

- Der er ingen tvivl om, at så snart opsvinget viser sig, vil ECB stramme op igen på pengepolitikken. Først ved at droppe opkøb af obligationer, men også ved at hæve renten, og det vil ske relativt hurtigt. Eurorenten vil formentlig kun være nede på den historisk lave en procent i et års tid. Det skal boligejere, der vil finansiere sig i flekslån, være klar over. Den lave rente vil kun være en relativ kort overgang, så går det den anden vej igen, siger Helge J. Pedersen.

ECB sænkede renten i dag til en procent, hvilket er godt for den europæiske økonomi, der er i sin værste recession siden Anden Verdenskrig.

Flekslånere skal passe på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce