Fleksjob spænder ben for regeringens plan


Fleksjob spænder ben for regeringens plan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen kan mangle penge til sin 2020-plan efter endnu et forgæves møde med oppositionen om fleksjob.

Regeringen og oppositionen har holdt endnu et resultatløst møde om de offentligt støttede fleksjob for personer, som ikke er raske nok til at arbejde fuld tid.

Uden en aftale med Socialdemokraterne, SF og De Radikale kan regeringen komme til at mangle en besparelse på 1,4 milliarder kroner til sin økonomiske 2020-plan.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) har foreløbig ikke opsagt forliget, selv om hun melder sig skuffet over, at oppositionen ikke er enig i, hvor meget der kan spares.

Hun vil ikke tage stilling til, om oppositionen bevidst forsøger at spænde ben for, at regeringen får pengene til at passe i sin samlede 2020-plan.

- Jeg ved ikke, hvorfor oppositionen spiller, som de gør i denne sag. Det undrer også mig, siger hun.

Ifølge ministeren er de økonomiske forudsætninger for fleksjob ændret markant, siden forliget i år 2000 blevet indgået mellem alle partier, undtaget Dansk Folkeparti og Enhedslisten.

Aftalen var også, at den i så fald skulle genforhandles, hvis forudsætningerne skred, påpeger hun.

Inger Støjberg vil ændre ordningen for fleksjob sådan, at der gives størst tilskud til personer med få ressourcer.

- Virksomhederne skal i højere grad selv betale for den arbejdskraft, de får fra de stærke fleksjobbere, siger hun.

- Vi vil vende tilskudssystemet, så man får mest i starten og på et tidspunkt kan arbejde sig ud af fleksjob, siger ministeren.

I dag er det sådan, at man får det samme i løn, hvis man bliver mere rask og kan arbejde flere timer. Hvis man får det dårligere, får man også det samme i løn, men skal arbejde færre timer, forklarer ministeren.

- Vi vil gerne lave systemet om, så det bedre kan betale sig at arbejde for de mennesker, som får flere kræfter og arbejdsressourcer, siger Inger Støjberg.

Fleksjob spænder ben for regeringens plan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce