Odense-spekulanten er også blevet dømt for at have fjernet værdier for næsen af kreditorerne før sin konkurs. Endnu uvist om René Müller anker dommen fra Retten i Odense.

René Müller burde have vidst, at hans virksomhed, Prio Fyn, var i økonomisk uføre, og der derfor var en betydelig risiko for, at Eik Bank aldrig fik de penge, som han fik ind ved salg af en række pantebreve i ejendommen Amagertorv 29 i København.

Han betalte ikke til tiden og brugte blandt andet pengene til skattegæld, selv om de ifølge aftalen med Eik Bank skulle afregnes "prompte".

Derved udsatte han banken for en stor risiko for at tabe de 40 millioner kroner, han skulle afregne med banken.

Retten har ikke fundet det bevist, at han brugte pengene til at betale privat gæld.

René Müllers dom på tre års fængsel indeholder også en dom for skyldnersvig.

I december 2007 fjernede han en række dyre møbler og kunst fra sit kontor i København, selv om han vidste, at firmaet var nødlidende og på vej mod konkurs.

Derfor burde han have vidst, at det kunne gå ud over andre kreditorer, når han solgte til sig selv, fastslår retten.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra René Müllers advokat, Jacob Lund Poulsen, der i retten plæderede for en frifindelse af hans klient.

Det vides derfor ikke, om René Müller vil tage sagen i landsretten.

  • Rasmussen_Ole_Frank_(2015)_018

    Af:

    Pt: Journalist på Fyens Stiftstidendes Nyborg-redaktion. Journalist på Fyens Stiftstidendes erhvervsredaktion fra 1997-2001. Redaktør samme sted fra 2001-2014. Tidligere souschef på Fyens Stiftstidendes samfundsredaktion og lokalredaktør på Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende i Nyborg. Diplomuddannelse i digital journalistik. Bosiddende i Nyborg. Gift. Medudgiver af det lokaljournalistiske satirske skrift Bæltsprutten, der er udkommet siden 1976. Fritidsinteresser: Løb, mountainbike og spinning.

Mere om emnet

Se alle
Müller-sagen afgøres nu endeligt i landsretten

Müller-sagen afgøres nu endeligt i landsretten

Anker fængselsdom: René Müllers sag skal i landsretten

Anker fængselsdom: René Müllers sag skal i landsretten

10
Dommen faldet: René Müller skal i fængsel i tre år

Dommen faldet: René Müller skal i fængsel i tre år