Firedoblede pladsen i 2016: Robotfirma fylder nyt hovedkvarter

30-årige Kenneth Suhr er netop vendt tilbage til montagen i Gibotech efter endt barsel. Maskinmesteren har været ansat i Gibotech med en enkelt pause siden 2016, hvor man flyttede ind på Datavej. Her inspicerer montøren et af firmaets seneste robotanlæg, som bygges til kunden Stål og Plast i Ringe. Den 4740 kg tunge Kuka-robot skal flytte rundt på store plastemner, når den står færdigmonteret i Ringe. Foto: Jakob Haugaard Christiansen

Firedoblede pladsen i 2016: Robotfirma fylder nyt hovedkvarter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fynske Gibotech fylder både ordrebøger og domicilet på Datavej, hvor den succesfulde automations- og robotvirksomhed fortsætter væksten efter flytningen fra Højby til Datavej i 2016, viser det nyeste regnskab.

De firedoblede antallet af kvadratmeter, da de flyttede hovedkontoret til adressen for blot halvandet år siden, og firmaet investerede yderligere fem millioner kroner i en fordobling af kontorfaciliteterne i sit første år på adressen.

Alligevel går det så stærkt hos den fynske automations- og robotvirksomhed Gibotech, at montørerne i dag står tæt i produktionen, og at kontorerne i det nye domicil er godt på vej til at blive fyldt helt op med sælgere, designere og administration.

I mange år boede Gibotech, der designer og bygger skræddersyede automationsløsninger til såvel industrien som sygehusvæsenet og medicinalindustrien, i Højby, men i august 2016 flyttede de ind i de tidligere Stof 2000-bygninger på Datavej i industrikvarteret i det sydøstlige Odense.

Det nyeste regnskab viser, at det har været en god beslutning med et plus på driften på lige over 10 millioner kroner.

- Det var et godt år, og vi er rigtig godt tilfredse, men vi har så travlt nu, at vi jo næsten allerede har glemt sidste år.
Henrik Anker, adm. direktør og medejer, Gibotech.
Fakta
Gibotech A/S

Datavej, Odense

Direktion: Henrik Anker

Bestyrelse: Jacob Brå Sørensen (form.), Mikkel Bjerregaard, Henrik Anker, Kurt Brusgård Poulsen.

Resultat for 2017 (2016) i mio. kroner:

Bruttofortjeneste: 42,3 (34,6)

Driftsresultat: 10,4 (10)

Resultat før skat: 10,5 (10,2)

Årets resultat: 8,2 (8)

Egenkapital: 16.8 (8,6)

Ansatte (gns.) stk.: 62 (45)

Otte millioner i plus

Allerede i det første regnskabsår på Datavej stod det klart, at de mange nye kvadratmeter gjorde det muligt at slippe bremsen, og siden har produktionsområdet i de i alt tre haller været fyldt med op til 10 projekter ad gangen hos Gibotech.

I det første år på den nye adresse øgede Gibotech bruttofortjenesten fra omkring 20 til 35 millioner kroner, og selv om væksten ikke er helt så stor i det andet år på Datavej, så har adm. direktør Henrik Anker og hans folk øget bruttofortjenesten igen fra 35 millioner kroner til 43 millioner.

- Det var et godt år, og vi er rigtig godt tilfredse, men vi har så travlt, at vi jo næsten allerede har glemt sidste år, siger Henrik Anker med vanlig rolig stemmeføring.

Han kan kun glæde sig over, at bundlinjen efter skat lander på lige over otte millioner kroner i overskud, og selv om det kun er marginalt bedre end året før, så er der grund til at smile bredt i Gibotech.

Med i regnestykket for sidste år er nemlig en investering på fem millioner kroner i en ombygning på adressen. Ved gøre brug af en uudnyttet førstesal oven på den eksisterende kontordel på 500 kvadratmeter har man fordoblet administrationen og kontorområdet. Da man samtidigt øgede antallet af medarbejdere kraftigt fra 45 til 62, var der nok at holde styr på i det første hele år i det nye domicil, som råder over et samlet produktionsområde på 4000 kvadratmeter.

- Det var et godt år, men 2017 var også et år med store udfordringer, fordi vi udvidede og samtidigt skulle sige velkommen til nye medarbejdere. Det kræver meget på det menneskelige plan, når mange nye ansatte skal trænes op. Vi skulle også finde en fælles kultur i et nyt hus fra montagemedarbejdere i produktionen til udvikling, projektledere og salgsafdelingen. Det har vi brugt mange ressourcer på, siger han.

Faktisk går det så stærkt hos Gibotech, at fem kontorer, som Henrik Anker havde udset til et særligt "robot-startupmiljø" for unge nystartede virksomheder, i stedet er inddraget til salgsafdelingen hos firmaet selv. Det ærgrer Anker, der som formand for advisoryboardet hos Odense Robotics, forventede, at begge parter kunne få stor gavn af at placere et startupmiljø midt i en eksisterende virksomhed.

- Jeg nåede også at få to lejere ind, men de tanker har vi måtte sløjfe. Det er selvfølgelig brandærgerligt, for det havde været godt for os og for dem at få nogle unge mennesker ind med andre idéer, men det er også glædeligt, at det går så godt for os, siger han.

Væksten fortsætter ind altså ind i 2018 for Gibotech, som til forskel fra sidste år ikke har planer om at udvide i de nye omgivelser, selv om Henrik Anker faktisk vurderer, at pladsen er ved at være brugt.

- Vi har mulighed for at bygge ud med 3800 kvadratmeter mere på grunden, men vi skal ikke udvide i år. Det gør vi tidligst i 2019, siger han.

Der kan også blive god brug for flere kvadratmeter, for allerede nu har virksomheden ansat de 10 nye mand, man havde forventet at ansætte i hele 2018 til produktionen. Samtidigt har Gibotech otte ubesatte stillinger slået op.

- 2018 bliver lige så godt som sidste år, hvis ikke bedre, lyder det fra direktøren.

Firedoblede pladsen i 2016: Robotfirma fylder nyt hovedkvarter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce