Fire minkavlere politianmeldt efter kritik


Fire minkavlere politianmeldt efter kritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire minkavlere er blevet meldt til politiet efter kritik af produktionsforhold. Kun 21 ud af 140 kontrollerede minkfarme slipper helt for kritik.

Efterårets fokus på minkavl har resulteret i, at fire minkavlere ud af 140 kontrollerede minkfarme er blevet meldt til politiet for alvorlig overtrædelse af dyrevelfærdsreglerne.

Kun 21 farme, svarende til 15 procent, slipper helt uden bemærkninger.

Det oplyser Fødevaredirektoratet, som samtidig understreger, at kontrollanterne ikke har kunnet genfinde det billede af forholde hos pelsdyravlerne, som tv-programmet Operation X på TV2 gav i efteråret.

Generelt har Fødevarestyrelsens efterfølgende kontrol medført indskærpelser af mindre alvorlige forhold på hovedparten af farmene.

I 11 tilfælde blev dyr behandlet uforsvarligt, og i to ud af tre besætninger var der manglende eller utilstrækkelig adgang til stimuli i form af halm, rør eller hylder i burene.

- Her har ejerne et klart forbedringspotentiale, udtaler veterinærdirektør Jan Mousing.

Otte besætninger havde ikke haft dyrlægetilsyn i mere end et år, og i 57 besætninger har optegnelser over medicinforbrug og dødsfald blandt dyrene manglet eller været mangelfuld.

Dansk Pelsdyravlerforening har en noget andet udlægning af rapporten og siger i en kommentar:

Fødevarestyrelsens Rejsehold har i en ekstraordinær kontrol på 140 farme med millioner af dyr fundet anledning til at politianmelde fire farme efter kritik af ganske få dyr. Vi taler om decimaler af promiller eller populært sagt, at det er som at lede efter en nål i en høstak at finde skadede og ubehandlede dyr på danske minkfarme.

Fire minkavlere politianmeldt efter kritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce