Fire millioner liter mælk: Løgismose vil fokusere på fynsk økologi

Fra årsskiftet kan fynboerne sætter tænderne i nye mejeriprodukter fra Løgsimose lavet udelukkende på økologisk, fynsk mælk.
Foto: Andreas Bastiansen

Fire millioner liter mælk: Løgismose vil fokusere på fynsk økologi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Løgismose Mejeri vil lancere en ny serie mejeriprodukter udelukkende på økologisk mælk produceret på Fyn.

De får travlt på Løgismose Mejeri i Allested-Vejle efter årsskiftet. Meyer-Løgismose-koncernen har indgået et samarbejde med det sønderjyske mejeri Naturmælk om at få fire millioner liter mælk til en ny serie mejeriprodukter.

Mælken kommer fra fire fynske, økologiske mælkeproducenter.

- Vi skal hele tiden differentiere os og fortælle den gode historie. Vi synes, tiden er inde til at få Fyn på landkortet som Danmarks have, og ingen profilerer Fyn inden for mejerikategorien, siger direktør og medejer af Løgismose Mejeri Steen Olsen:

- Vi vil lancere en ny produktserie og samtidig fortælle historien om de fynske landmænd, der leverer mælken, så der kommer en tydelighed omkring, hvor de gør en forskel.

Det er dog ikke nok kun at fortælle en god historie. Den skal også kunne smages, mener Steen Olsen:

- Der er meget ensartethed, når det kommer til fodring i Danmark. Derfor kommer mælken også til at smage ens. Naturmælk er kendt for at arbejde med hø-mælk og hø-ost, men der findes også andre gode, gamle fodertyper, og det vil vi til at arbejde med sammen med de her landmænd, siger han.

Ikke kun mælk

Det er dog ikke kun mælken, som Løgismose-Meyer-koncernen vil samarbejde med de fynske landmænd om.

Kød bliver er også en vigtig del af aftalen.

- Vi vil gerne, at landmændene holder op med at skyde deres tyrekalve, fordi de ikke kan afsætte dem. Det vil landmændene også gerne, så aftalen er, at Løgismose og Meyer afsætter det kød, forklarer Steen Olsen.

Derudover arbejder koncernen også med arrangementer på de respektive gårde, så forbrugerne kan komme ud og se, hvordan landmændene arbejder.

Landmændene kommer også til at indgå i netværk, hvor de kan sparre med hinanden.

Fakta
- Der er meget ensartethed, når det kommer til fodring i Danmark. Derfor kommer mælken også til at smage ens.

Sønderjysk fodfæste

De fire økologiske landmænd fra Fyn træder ud af Arla og bliver i stedet andelshavere i Naturmælk, som har hovedsæde i Tinglev.

Dermed får det sønderjyske mejeri et solidt fodfæste på Fyn og vokser med omkring 10 procent.

- Vi får tre til fire nye andelshavere hvert år. De fynske landmænd er bare en del af den dynamiske udvikling vi gennemgår, siger direktør i Naturmælk Lars Friis Jørgensen og understreger at Løgismose-Meyer har råderet over mælken.

- Det er Løgismose, som har været katalysator i forhold til at få aftalen i stand med de fire landmænd, så det er deres valg, hvad mælken kan bruges til, siger han.

Fire millioner liter mælk: Løgismose vil fokusere på fynsk økologi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce