Fire milliarder: Almene boliger skal renoveres

En 64-årig mand blev natten til lørdag dræbt i sin lejlighed i Birkeparken i Odenses Vollsmose-kvarter.
Foto: Michael Bager

Fire milliarder: Almene boliger skal renoveres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med en ny politisk aftale bliver der afsat fire milliarder kroner ekstra til renovering af almene boliger.

Den første del af regeringens vækstplan er nu forhandlet på plads.

Ritzau erfarer, at der er faldet en aftale på plads om at bruge fire milliarder kroner ekstra i 2013 til at renovere almene boliger. Dermed bliver regeringens oprindelige forslag fra vækstplanen gennemført uden store ændringer.

Og aftalen er netop godkendt af alle partierne. Det bekræfter minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S).

- Vi har lige fået de sidste tilbagemeldinger efter partiernes gruppemøder, og aftalen om renoveringen er godkendt.

- Jeg glæder mig over, at vi nu har fået en stor aftale med et bredt flertal i hus, og at vi har fået et gennembrud i forhold til vækstpakken, siger han til Ritzau.

De fire milliarder kroner vil blive frigivet fra Landsbyggefonden, og det skal være med til at puste nyt liv i beskæftigelsen inden for blandt andet bygge- og anlægssektoren.

Tiltaget vil skabe omkring 3750 nye arbejdspladser - specielt inden for byggebranchen - og det vil desuden betyde en renovering af godt 11.000 lejligheder.

Carsten Hansen kalder aftalen "tre fluer med et smæk":

- Vi får bedre og mere konkurrencedygtige almene boliger, vi holder hånden under beskæftigelsen, og vi fortsætter den grønne omstilling, da en stor del går til grønne initiativer, siger ministeren.

Aftalen faldt på plads onsdag morgen efter forhandlinger i Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Dog manglede den på det tidspunkt endelig godkendelse fra partierne.

Med aftalen om at øge investeringerne til renovering af almene boliger er der skudt gang i slutspillet om regeringens vækstplan.

Der ventes at blive forhandlet i flere ministerier onsdag om både SU-reform, kontanthjælpsreform og den overordnede vækstplan.

Fakta
Carsten Hansen kalder aftalen "tre fluer med et smæk".

Fire milliarder: Almene boliger skal renoveres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce