Fire lande forsøger at skabe liv i fredsproces i Kabul


Fire lande forsøger at skabe liv i fredsproces i Kabul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Taliban vinder terræn flere steder i Afghanistan, og det er usikkert, om oprørerne vil forhandle om fred.

Repræsentanter fra fire lande mødes mandag i Kabul for at drøfte mulighederne for at få skabt dynamik i fredsprocessen mellem oprørerne i Taliban og regeringen.

- Dette møde er vigtigt, da det har fokus på en køreplan for en fredsaftale i Afghanistan, siger talsmanden for det afghanske udenrigsministerium, Ahmad Shekib Mostaghni.

Den første runde af forhandlingerne fandt sted i Islamabad i Pakistan i sidste uge.

Deltagerne er repræsentanter for USA, Pakistan, Afghanistan og Kina.

Taliban var senest med ved forhandlingsbordet i juli, men oprørernes deltagelse var kort, da det næsten samtidig blev meddelt, at Talibans leder gennem en årrække, mullah Omar, var død.

Taliban har vundet kontrol over flere større områder i de seneste måneder. Nogle iagttagere mener, at oprørerne ønsker at styrke deres position ved kommende forhandlinger, mens andre ser med dyb skepsis på fredsprocessen.

Talsmænd for den centrale valgkommission sagde ved et pressemøde i Kabul mandag, at et forsinket parlamentsvalg vil finde sted i oktober. Hvis det kommer til at finde sted, vil det efter alt at dømme være under meget dårlig sikkerhed.

Mindst 14 mennesker blev dræbt, da en selvmordsbomber sprængte sig selv i luften i en lokal politikers hjem i Jalalabad, oplyser myndighederne. Det er det andet dødbringende angreb i den østlige afghanske by på mindre end en uge.

Taliban afviste at stå bag bombeangrebet, der også sårede 13 personer, kort før en genoptagelse af fredsforhandlinger med oprørerne skulle indledes.

Blodbadet fandt sted under en jirga, som er et møde mellem klanledere, i hjemmet hos politikeren Obaiduallah Shinwari, som slap uskadt fra bombeangrebet.

- 14 mennesker blev dræbt og andre 13 såret, da en selvmordsbomber detonerede sine sprængstoffer i Shinwaris hjem, siger Najibullah Kamawal, der er sundhedsdirektør i Nangarhar-provinsen, hvor Jalalabad er hovedstad.

Fire lande forsøger at skabe liv i fredsproces i Kabul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce