Sanovo, Mette Munk, Orana og The Brew Company er sammen med andre danske firmaer med kronprinsparret i Japan.

Denne uge har været særlig vigtig for fire fynske virksomheder i den samlede delegation på 19 danske fødevare-virksomheder, der sammen med kronprinsparret besøger Japan.

De fire er Sanovo (æg-produkter) og Mette Munk (bageri-produkter) fra Odense, Orana (juice og ingredienser) fra Rynkeby og The Brew Company (kaffe- og te-produkter) fra Middelfart. I alt er 50 danske erhvervsvirksomheder med i Japan, og det er det største samlede erhvervsfremstød nogensinde på de kanter.

- Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt et marked Japan allerede er. Når vi bruger mange kræfter herude, handler det om, at Japan har et enormt uudnyttet potentiale for danske fødevarevirksomheder. Japanerne ønsker ekstrem høj kvalitet og meget høj fødevaresikkerhed, og det kan vi levere fra Danmark, siger direktøren for Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup.

- I dag er det primært grisekød, vi sender til Japan. Men vi forventer, at flere af vore store ingrediens-virksomheder kommer til at opleve stigende efterspørgsel fra Japan, og oksekødsmarkedet er kun lige begyndt at åbne sig her, tilføjer Karen Hækkerup.

Ud over kronprinsparret deltager miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) og udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) i besøget, som slutter torsdag.

 

 

  • kolofon billede

    Af:

    Redaktionschef for områderne aktualitet, samfund og erhverv i Fyens Stiftstidende. Skriver ledere og andre artikler.