Fire bortvist fra kriseramt fynsk rejsebureau


Fire bortvist fra kriseramt fynsk rejsebureau

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Diana Jagtrejsers ejere tilstræber nu stor aktieudvidelse

Fire medarbejdere er blevet bortvist fra Diana Jagtrejser i Svendborg.

Baggrunden er, at de på grund af frygt for et økonomisk kollaps begyndte at undersøge, hvad der kunne gøres i tilfælde af en betalingsstandsning eller konkurs.

Arbejdsklimaet var dårligt, og ifølge en anonym henvendelse til Stiftstidende var de ansatte utrygge ved den daværende ledelse, der påstås at have beordret dem til at sende kvitteringer på betalinger til partnere og kreditorer, selv om der næsten aldrig var dækning.

Likviditetsproblemer

Bortvisningen blev effektueret midt i juni af Dianas administrerende direktør siden april, Joakim von Bodungen, der blev ansat til at rette økonomien op. Han forklarer bortvisningen med illoyalitet.

- De var i gang med at undersøge mulighederne for at starte en konkurrerende virksomhed, siger direktøren, der ikke ønsker at uddybe baggrunden for bortvisningen yderligere. Han henviser til, at firmaets advokat og de bortvistes jurister er inde i sagen.

Direktøren bekræfter dog over for Stiftstidende, at der også i juni - i hans direktørtid -var likviditetsproblemer, og at ikke alle regninger blev betalt til tiden.

Kurs mod nye millioner

Uroen om Diana har baggrund i et underskud på fem millioner kroner i 2007 og en negativ egenkapital samt en henvendelse fra Rejsegarantifonden om at få orden i økonomien.

Direktøren ser nu frem til snarligt at få sikret Dianas økonomiske grundlag gennem moderselskabet, Diana Travel Group AB, der er noteret på børsen First North i Sverige.

Ejerne besluttede torsdag på en generalforsamling at gennemføre en aktieemission, der i bedste fald kan indbringe helt op til 14 millioner svenske kroner i frisk kapital.

- Pengene er øremærket Diana Jagtrejser, oplyser Joakim von Bodungen.

På generalforsamlingen fik moderselskabet i øvrigt ny formand, nemlig rigmanden Philip Kjær, søn af erhvervsmanden, advokat Christian Kjær.

Bestyrelsen består desuden af danskerne Steen Højgaard og Mads V. Jørgensen, den tidligere formand, svenskeren Johan von Kanzow og englænderen Adam Cowburn. Mads V. Jørgensen, Svendborg, er tidligere ejer og administrerende direktør for Diana Jagtrejser. Nu er han hovedaktionær i Diana Travel Group AB.

Fire bortvist fra kriseramt fynsk rejsebureau

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce