Fionia: Vores selvstændighed er sikker

Finn B. Sørensen

Fionia: Vores selvstændighed er sikker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fionia Banks selvstændighed er ikke i fare, slår bankdirektør Finn Birger Sørensen fast. Fredag udstrykte det internationale kreditvurderingsbureau Moody's ellers bekymring over tilstanden i den fynske bank, men Finn Birger Sørensen maner til besindighed.

- Vi har ikke meldt noget nyt ud, og vi har stadig en meget pæn kreditvurdering. Vores selvstændighed er ikke i fare, og vi har gjort en del for at fortælle, at vi har en stærk solvens, siger Finn Birger Sørensen til RB-Børsen. Han ønsker ikke at kommentere, om Fionia Bank overvejer fusioner eller opkøb.

Moody's sænkede fredag sit syn for udsigterne for Fionia Bank til negativ fra tidligere stabil. Samtidig fastholder Moody's dog vurderingen C af den fynske banks finansielle stabilitet og A1 for de langfristede indskud.

- De fastholder jo deres kreditvurdering af banken, og det er en rigtig god vurdering. Det er kun naturligt, at de kigger på udviklingen, sådan som ejendomsmarkedet har været. Der er ikke nogle nye informationer, men de har blot set vores oplysninger siden i sommer. Vi vil gerne forbedre vores situation, men markeder skal jo også blive bedre. Moody's kommer med en relativ betragtning, hvor de især tager højde for, at markedet har rykket sig, men det vigtige er, at de stadig vurderer den samlede bank til A1, påpeger Finn Birger Sørensen.

Moody's påpeger, at Fionia Bank står over for store udfordringer på grund af de svage økonomiske udsigter i Danmark og på grund af bankens store udlån til ejendomssektoren. Samtidig noterer Moody's, at Fionia Bank har oplevet en massiv vækst i bankens udlån over de seneste par år. Derfor sænkes udsigterne til negative.

- Reaktionen kommer, da Moody's er bekymret over den forværrede kvalitet af bankens aktiver, hvilket skaber pres på bankens lønsomhed, påpeger bankanalytiker Eeva Antila fra Moody's i en kommentar.

Moody's havde en central rolle i forbindelse med Roskilde Bank kollaps i sommer. Allerede ugen før, Roskilde Bank offentliggjorde de massive problemer i banken, skabte Moody's alvorlig tvivl om situationen i Roskilde Bank.

Moody's sænkede i starten af juli sin vurdering af Roskilde Bank til C-, hvilket bragte Roskilde Bank på linie med de allermindst kreditværdige banker i Norden. Samtidig udtrykte Eeva Antila over for RB-Børsen bekymring for, at antallet af nedskrivninger på dårlige lån hos Roskilde Bank ville blive forøget. En frygt Roskilde Bank i to omgange har bekræftet med nedskrivninger for i alt næsten 2 mia. kr.

Fionia: Vores selvstændighed er sikker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce