Finanstilsynet trækker i nødbremsen for forsikringsselskab

Alpha Insurance skal stoppe med at tegne forsikringer øjeblikkeligt, skriver Finanstilsynet.

Finanstilsynet trækker i nødbremsen for forsikringsselskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske Alpha Insurance skal øjeblikkeligt stoppe med at tegne nye forsikringer, oplyser Finanstilsynet.

Finanstilsynet har udstedt et såkaldt tegningsstop mod forsikringsselskabet Alpha Insurance. Finanstilsynet har vurderet, at selskabet ikke med sikkerhed vil kunne udbetale erstatninger til kunderne.

Det fremgår af en pressemeddelelse på Finanstilsynets hjemmeside.

- Finanstilsynet vurderer, at forholdene omkring Alpha Insurances økonomiske situation indebærer en betydelig risiko for, at selskabet fremadrettet ikke vil kunne opfylde sine forpligtelser overfor forsikringstagerne, skriver Finanstilsynet.

Alpha Insurance, der i 2016 havde præmieindtægter for 1,3 milliarder kroner, lever ikke længere op til de kapitalkrav, der bliver stillet til forsikringsselskaber.

Forsikringsselskabet selv er ved at blive likvideret. Selv om det umiddelbart betyder, at selskabet ikke sælger nye forsikringer, er Finanstilsynet alligevel trådt til med et forbud.

- Det skyldes, at selskabet fortsat har sin tilladelse til at drive forsikringsvirksomhed, og at Finanstilsynet finder det afgørende at sikre, at selskabet ikke på et senere tidspunkt har mulighed for at starte nytegning op på ny, skriver Finanstilsynet.

Ifølge sig selv er Alpha Insurance Danmarks syvendestørste forsikringsselskab og står bag selskaber som Motorforsikring.dk.

Baggrunden for Alpha Insurances problemer er, at et af dets største genforsikringsselskaber, CBL Insurance Limited, er gået konkurs. Dermed er Alpha Insurance ikke risikodækket.

- Som følge heraf besluttede bestyrelsen i Alpha Insurance A/S lørdag den 3. marts 2018 øjeblikkeligt at stoppe al nytegning af forsikringer.

- Søndag den 4. marts 2018 besluttede generalforsamlingen i Alpha Insurance A/S at lade selskabet træde i solvent likvidation. Dette betyder, at selskabet og dets aktiviteter nu er under afvikling.

- Selskabet er på nuværende tidspunkt solvent og vil derfor honorere alle krav, skriver Alpha Insurance på sin hjemmeside.

Alpha Insurance oplyser, at det ikke er til at komme i kontakt med selskabets ledelse, men at al kommunikation skal ske via selskabets advokat.

Finanstilsynet trækker i nødbremsen for forsikringsselskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce