Finansrådet: Pas på med stramninger Brian


Finansrådet: Pas på med stramninger Brian

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finansrådet opfordrer Brian Mikkelsen til at finde en god regulering af banksektoren. Strammer han for hårdt, vil bankerne have svært ved at yde danskerne lån.

I kølvandet på den finansielle krise skal den nye økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) passe på, at han ikke spænder livremmen for hårdt overfor de danske banker. Det vurderer Jørgen A. Horwitz, direktør i Finansrådet.

- Som ikke bare økonomiminister men også erhvervsminister, bliver Brian Mikkelsens største udfordring at finde den rigtige regulering, der styrker den finansielle sektor uden samtidig at skade vilkårene for den økonomiske vækst, siger Jørgen A. Horwitz.

Han understreger, at en for stram regulering af bankerne vil begrænse bankernes mulighed for at yde lån. Det handler om at have en velfungerende banksektor, der finansierer borgere og virksomheder med sunde økonomier og projekter.

- Vi har store forventninger til, at Brian Mikkelsen på bedste vis vil tackle de betydelige udfordringer, vi står overfor i forbindelse med reguleringen af den finansielle sektor. Det er vigtigt, at vi får en international regulering til gavn for væksten og dermed samfundsøkonomien, siger Jørgen A. Horwitz.

Både i G20-regi i den såkaldte Basel-komité, der indtil nu har organiseret den globale regulering af finanssektoren, og i EU arbejdes der lige nu på at lave nye regler på området. De handler om at stramme kravene til bankernes egenkapital og likviditet.

Finansrådet: Pas på med stramninger Brian

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce