Finanskrisen går ubemærket hen over Vestfyn


Finanskrisen går ubemærket hen over Vestfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lidt lavere indtjening i Vestfyns Bank

- Vi noterer med tilfredshed, at bankens forretningsgrundlag fortsat udvikler sig tilfredsstillende. Vi har god tilgang af kunder og en kontrolleret vækst i både ind- og udlån.

Således skriver ledelsen af Vestfyns Bank i det netop offentliggjorte halvårsregnskab. Resultatet før skat blev på 16,6 mio. kroner, og det er en tilbagegang på blot 1,1 mio. kroner sammenlignet med samme periode i 2007.

De store bølgebevægelser i forbindelse med den aktuelle finanskrise ser altså ud til at gå relativt ubemærket hen over pengeinstituttet, der har hovedsæde i Assens.

Nedskrivninger på dårlige engagementer er som hos mange andre banker steget i 2008, men det er en beskeden stigning på en lille million kroner.

Rimeligt godt i gang

Som følge af bankens åbning af en ny filial i Kolding har der har der været en relativt høj omkostningsvækst på seks procent, men de negative tal opvejes nogenlunde af et plus i kursreguleringer samt vækst i rente og gebyrindtægter på to procent.

Filialen i Kolding blev åbnet i januar 2008, og ifølge bankdirektør Arne Jakobsen er den kommet rimeligt godt i gang.

- Men det er svært at starte nye afdelinger op, for der er kommet mange flere udbydere på markedet. Det tager længere tid, end det gjorde for år tilbage, at skabe en rentabel afdeling, siger han.

Arne Jakobsen regner med der kan gå tre til fem år, før der vil være balance i driften i Kolding.

Bankens udlån på 1304 mio. kroner er fordelt med 43 procent til privatkunder og 57 procent til erhvervskunder. Udlånsprocenten er på 94, hvilket betyder, at banken samlet har et større indlån end udlån. Det gør banken mindre sårbar på et pengemarked, hvor det på det seneste er blevet dyrere at låne penge til funding og likviditet.

Kontrolleret vækst

- Vi vil gerne have en vækst, men den skal være kontrolleret - vi skal vide, hvad vi har med at gøre, siger Arne Jakobsen.

For resten af året forventer Vestfyns Bank en lidt lavere basisindtjening, at nedskrivningerne fortsat vil stige dog til et relativt lavt niveau, og der budgetteres med beskedne positive kursreguleringer.

Banken fastholder derfor sine forventninger til helårsresultatet for 2008 på 24-26 mio. kroner før skat, svarende til en forrentning af egenkapitalen på 11-12 procent.

Finanskrisen går ubemærket hen over Vestfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce