Fiat vil holde fabrikker kørende


Fiat vil holde fabrikker kørende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fiat dementerer avisrapporter om, at 10 fabrikker i Europa skal lukkes, når italienernes plan om at overtage sin tyske konkurrent Opel er lykkedes.

Fiat har hverken planer om at lukke 10 bilfabrikker i Europa eller fyre 18.000 medarbejdere, hvis planen om at overtage konkurrenten Opel lykkes.

Det fastslår den italienske bilproducent i en erklæring og dementerer dermed en historie fra Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Avisen skriver ellers i dag, at nedskæringerne fremgår af et hemmeligt, internt strategipapir med den kryptiske titel "Project Football".

Flere tyske medier har de seneste dage fremstillet Fiat som drevet af storhedsvanvid, nu da italienerne ikke kun pønser på at overtage kriseramte amerikanske Chrysler, men også tyske Opel, der ejes af den ligeledes hårdt pressede amerikanske bilgigant General Motors.

Fiat-bossen Sergio Marchionne var i forgårs i Berlin for at overbevise den tyske forbundsregering om sine fusionsplaner i håb om at få fingre i milliardstore statsgarantier til de skrantende tyske bilfabrikker, men hans modstridende udtalelser om de fire tyske Opel-fabrikkers fremtid har skabt forvirring.

Tillidsfolk hos Opel og Fiat frygter massive nedskæringer og har opfordret Marchionne til at melde klart ud, hvad planerne går ud på.

Fiat-chefen har kaldt fyringer uundgåelige og heller ikke udelukket fabrikslukninger i Italien, men hidtil ikke sat tal på.

Fiat, Opel og GM driver i dag i alt 23 europæiske fabrikker, hvor 108.000 medarbejdere fremstiller knap fire millioner biler om året.

Den canadiske underleverandør Magna er også interesseret i at få fingre i dele af Opel.

Imens har en amerikansk konkursdomstol sent i aftes godkendt en salgsplan for skrantende Chrysler, som er blevet sammensat af den amerikanske regering. Fiat overtog i sidste uge 20 procent af Chrysler. Hvis Chrysler tilbagebetaler de enorme summer, som Washington-regeringen har pumpet ind i koncernen, stiger italienernes ejerandel til 51 procent.

Fiat vil holde fabrikker kørende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce