Fest for iværksættere: Hastigt voksende startupmiljø fejrer sig selv

De fem indstillede virksomheder til årets - og den første udgave - af Odinprisen, som i dag uddeles i Odeon i Odense. Fra venstre i øverste hjørne er det Jonathan Bornemann fra House of Code, Jørgen Christian Juul fra Cardlay, Hung Hô (tv) og Nicklas Nguyen, Pakkelabels.dk og yderst til højre Martin Larsen fra Chili Security. Sidste indstillede er Kubo Robotics, som står bag den lille indlæringsrobot Kubo. Collage: JHC/FS

Fest for iværksættere: Hastigt voksende startupmiljø fejrer sig selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odinprisen uddeles for første gang i eftermiddag i Odeon, når iværksættermiljøet i Odense og på Fyn fejrer sig selv - fem unge, succesfulde virksomheder er i fokus, når de dyster om 25.000 kroner og æren som årets iværksættervirksomhed, men de er langt fra alene i vrimlen af nystartede virksomheder.

House of Code, Chili Security, Pakkelabels, Cardlay og Kubo Robotics.

Fem unge virksomheder, der alle har haft speederen trykket helt i bund i løbet af den håndfuld år, de har eksisteret, er indstillet til at vinde den ny iværksætterpris Odinpris, som onsdag eftermiddag bliver uddelt for første gang i Odeon i Odense.

Flere af de fem kandidater til prisen har allerede vundet en eller flere andre priser, men prisen i Odeon i dag er noget særligt, fordi den bliver givet af andre iværksættere og miljøet omkring dem i Odense og på Fyn.

- Vi har taget initiativ til prisen for at synliggøre de virksomheder, som gør det ekstraordinært godt i Odense og på Fyn, samtidigt med at vi samler iværksættermiljøet i et forsøg på at sætte fokus på området, siger medstifter af Coworking Plus Mads Fugl, som sammen med sin tidligere studiekammerat Kenneth Danielsen stiftede Coworking Odense (som senere blev til Plus) i januar 2014. Senere kom Harald Tokerød med og gjorde duoen til den trio, som har taget initiativ til den nye pris.

Iværksættermiljøet vokser hurtigt

Fugl og det øvrige hold bag arbejdsfællesskabet Coworking Plus i Kochsgade har på de få år set deres fællesskab vokse markant i takt med at nye lokale iværksættere skyder frem med stor fart. Godt illustreret ved, at Fugl og Co. allerede har fået besat op mod 70 procent af de mange ekstra kvadratmeter, man udvidede Coworking Plus med i april måned.

- Vi gik fra 2300 kvadratmeter til 4600 kvadratmeter, men vi har allerede lejet 70 procent af det ud, og vi forventer at være fuldt booket ved udgangen af året, siger han.

Han er begejstret for den udvikling, han har oplevet på iværksætter- og startupsiden i Odense, siden han var med til at stifte Coworking, som flyttede til Kochsgade fra havnen.

- Det går ekstremt godt i iværksættermiljøet i Odense. Der bobler et eller andet i Odense og på Fyn, siger han.

Vækst, økonomi og skalerbar

Det er de fem unge iværksætterfirmaer alle gode eksempler på.

De fem virksomheder er blevet bedømt på økonomi, innovation, skalerbarhed, teamet og ikke mindst vækst, før vinderen er blevet fundet. Prisvinderen i aften løber med æren og de 25.000 kroner i førstepræmien, men bag dem står et helt felt af nye virksomheder, som skyder frem på Fyn og i Odense.

Chili Security for deres sikkerhedsløsninger på it-området, Cardlay for en ny innovativ kreditkortløsning, Kubo Robotics for sin prisvindende læringsrobot for kode-interesserede børn, Pakkelabels for sin løsning til billig pakkeporto for virksomheder. Sidst men ikke mindst er der House of Code, der har lignende stor succes inden for deres felt med app-løsninger, som også har betydet stor vækst for Odense-virksomheden, der bl.a. har etableret sig i Aarhus med en afdeling. Fælles for alle fem er, at de er vokset og vækstet massivt på de få år, de har eksisteret.

- Hos os lever vi med dem og ved, hvor meget det kræves for at skabe en virksomhed og skabe en succes på så kort tid, som de fem nominerede virksomheder, har gjort, siger Mads Fugl om de fem virksomheder og alle de andre nye virksomheder, der i stigende grad ser dagens lys på Fyn.

1790 nye virksomheder i Odense alene kom til sidste år - og bare i første kvartal af 2018 kom yderligere 620 virksomheder til på Fyn.

Det viser tal fra Eniro og Danmarks Statistik, og især robotbranchen og it-området sprøjter lokale succes-historier som Mobile Industrial Robots og indstillede House of Code fra it-branchen ud.

- Vi er meget spændte, og der er flere end 400 tilmeldte, så vi glæder os til en stor fest for de fynske iværksættere senere i dag, siger Mads Fugl.

Festen starter ved 15-tiden og klokken 17.50 bliver vinderen udråbt fra scenen i Odeon. Bagefter er der fælles afgang for alle deltagerne til Coworking Plus i Kochsgade, hvor der er afterparty med foodtrucks, bar og musik.

Fest for iværksættere: Hastigt voksende startupmiljø fejrer sig selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce